Compromís ha comprovat que la matrícula del cotxe Lancia V-2802-CP cobert de pols i de gran antiguitat que es troba de forma permanent aparcat a l’interior de l’Ajuntament pertany a la Diputada en les Corts Valencianes Dª Rita Barberà Nolla, com consta en la seua declaració pública de bens.

En paraules de Joan Ribó, portaveu, “Per a Compromís aquest cotxe de la Sra. Barberà simbolitza perfectament el concepte d’Ajuntament que té la Sra. Alcaldessa: Un cortijo que pot emprar com a propietat privada i on es pot deixar semi abandonat fins i tot un cotxe durant anys. Ens sembla un ús fraudulent del que és públic en benefici propi”.

Per a Compromís, amb aquest criteri, per quin motiu qualsevol ciutadà no pot fer el mateix? No seria més raonable que l’Alcaldessa, com qualsevol ciutadà, pague una plaça d’aparcament o envie el seu cotxe al cementiri de cotxes? Li recordem que la policia municipal retira els cotxes aparcats adequadament però amb evidents senyals de no ser emprats durant molt de temps.

Per tot això, li exigim a l’Alcaldessa Barberà:

1.  La retirada immediata de l’Ajuntament del vehicle de la seua propietat.

2. Que indique des de quan està ocupant fraudulentament una plaça d’aparcament en l’Ajuntament.

3. Que pague a l’ajuntament, a preus mitjans de la zona de la Plaça de l’Ajuntament, l’ús de la plaça des de que va començar a emprar-la de forma fraudulenta.

4. Li exigim que demane excuses a la ciutadania. Excusar-se és positiu. Li recordem que persones més importants que ella ho han fet recentment.

Per a Joan Ribó, “A més, anunciem que esperarem una resolució positiva d’aquesta situació. Si no es produeix ho presentarem com a moció en el Ple del mes de maig.”

Per últim proposem que el lloc que actualment ocupa el Lancia de la Sra. Barberà es dedique a aparcaments de bicicletes per a treballadors, regidors i alcaldessa (si ho desitja). La llei valenciana de mobilitat sostenible així ho recomana.

 

Declaracions de Joan Ribó denunciant l’ús fraudulent que fa l’Alcaldessa de l’Ajuntament