Des dels anys 70 hi ha un cantó als jardins de Vivers conegut popularment com “El racó dels gossos”. Es tracta de la part del jardí localitzada al cantó dels carrers Jaca i Botànic Cavanilles, que ocupa vora 4.700 m2. Aquesta part del parc no ha comptat mai amb cap equipament, mobiliari de jardins, instal·lació de jocs infantils, etc. i per això ha sigut aprofitada des de fa dècades per a l’exercici dels gossos.

Per a Pilar Soriano “qualsevol ciutat europea disposa d’aquestes instal·lacions, arribant-se a reservar una zona d’exercicis per a animals pràcticament per cada jardí o parc. Cal recordar l’esforç que des del consistori s’ha fet per posar “València al mapa” com a una ciutat cosmopolita i europea, i en conseqüència, i per coherència, també s’ha de fer l’esforç per a dotar la nostra ciutat amb equipaments que milloren en nombre i qualitat.“

Per això, des de Compromís reclamem que l’Ajuntament de València adeqüe, retole, delimite amb tanques i establisca com a àrea d’exercici d’animals de companyia aquesta parcel·la del Jardí de Vivers localitzada al cantó entre els carrers Jaca i Botànic Cavanilles.

Per últim, per a Pilar Soriano, “ens sembla important normalitzar en l’Ajuntament el que de facto ja és una realitat en el carrer. La ciutadania sempre va un pas per davant i en aquest cas ha ocorregut això: si els veïns i veïnes duen usant aquesta parcel·la del Jardí de Vivers com a zona per a estar amb els seus gossos i per a que aquestos puguen córrer i estar solts des de fa dècades, el que ha de fer l’Ajuntament és tancar la zona i condicionar-la per a aquest fi”.

Declaracions de Pilar Soriano reclamant a l’Ajuntament el condicionament de la parcel·la de vivers per a gossos