Compromís denuncia que el govern de la ciutat s’ha vist absolutament desbordat per la gran afluència de gent a les Falles de 2012. Des de Compromís ja advertírem que açò anava a passar. Ara, passades les festes falleres hem pogut constatar com les nostres previsions s’han fet realitat. Per a Compromís, l’Ajuntament de València ha deixat tirades a les comissions falleres. El resultat ha estat una ciutat bruta i descuidada a ulls dels ciutadans i turistes que ens han visitat.
En paraules de Pilar Soriano, regidora de Compromís, “nosaltres demanàrem a l’Ajuntament la col·locació de més urinaris químics, ja que segons l’anterior regidor Ramon Isidro només anaven a col·locar 195 en tota la ciutat, una xifra que com s’ha pogut constatar per la forta olor a pixum a les zones de més afluència, era ridículament baixa.”
Per una altra banda, Compromís també va proposar instal·lar contenidors de reciclatge de residus per part de l’Ajuntament per tal de minimitzar els residus tirats al carrer i evitar donar la imatge del “tot val” durant les festes. Per a Pilar Soriano “només calia anar a vore una mascletà per comprovar la quantitat de llaunes de cervesa i refrescos tirades a la plaça de l’Ajuntament. Si l’equip de govern haguera col·locat contenidors grans de reciclatge de llaunes, molts ciutadans els hagueren usat. Tots hem pogut veure com moltes persones llançaven a terra les llaunes perquè no hi havia manera de trobar un contenidor i de fet, al voltant de les poques papereres que hi havien a rebentar s’amuntonaven grans quantitats de llaunes”. En realitat, el que ha passat és just el contrari: l’Ajuntament ha retirat del carrer molts contenidors de reciclatge, com ens han denunciat molts veïns de Ciutat Vella, que han vist com els contenidors de reciclatge que usaven de manera habitual van desaparèixer del carrer.
Per últim, Compromís reclama que de cara a l’any vinent s’instal·len urinaris i contenidors de fem i de reciclatge suficients per incentivar a la gent a no tirar a terra els residus. A més, caldria pensar ja en incentivar l’ús de materials que no siguen d’usar i tirar per començar a fer unes festes més sostenibles. Per exemple, incentivant a les parades a usar gots de més d’un ús en lloc de llaunes o gots de plàstic, que acaben en la seua major part a terra.