Compromís per València presentarà una moció en la pròxima comissió d’urbanisme de l’Ajuntament per tal que l’empresa municipal AUMSA, encarregada de construir la major part dels pisos de protecció oficial municipal, pose a disposició d’emprenedors, xicotets empresaris i autònoms els baixos comercials que fins a dia de hui té tancats, a un preu de lloguer simbòlic fins que l’empresa no tinga beneficis. Aquests baixos, en la immensa majoria, estan tancats des de que AUMSA va construir els edificis.

Per a Compromís per València, els inquilins haurien d’acomplir alguns requisits. Primer, no haurien de posseir cap baix comercial a la ciutat de València, ni en propietat ni en règim de lloguer. Segon, haurien de fer-se càrrec de la reforma interior del local per a acondicionar-lo. Per últim i sempre que el negoci començara a donar beneficis, l’Ajuntament podria apujar el lloguer fins al preu mitjà de lloguer de renda lliure al barri on estiga eixe local comercial.

Per a Joan Ribó, portaveu de Compromís, “si AUMSA posara en circulació tots els seus baixos comercials, que fins ara estan tancats, aconseguiríem múltiples beneficis. En primer lloc, reactivaríem l’activitat econòmica de la nostra ciutat, ja que al posar-los a disposició a preus reduïts donaríem una oportunitat als nostres emprenedors a muntar empreses i generar llocs d’ocupació. En segon lloc, revitalitzaríem econòmicament alguns barris, com ara Velluters, ja que s’incentivaria l’entrada de nous comerciants al barri, atrets pels lloguers baixos. I en tercer lloc, l’Ajuntament rebria una quantitat d’ingressos, el que contribuiria a millorar la greu situació financera per la qual travessa el nostre consistori i que fins i tot ha arribat a un punt en què Iberdrola ha acabat tallant el subministrament elèctric d’algunes dependències municipals. Amb la nostra proposta, tothom ix guanyant: l’Ajuntament, els emprenedors i xicotets empresaris, els aturats de la nostra ciutat i per últim, els barris, tan abandonats pel govern del Partit Popular”.