Compromís per València reclama al Partit Popular que instal·le més urinaris químics als carrers de València durant les festes de Falles. En una resposta per escrit, el regidor Ramón Isidro ha confessat que l’Ajuntament de València només col·locarà 180 urinaris químics de carrer i 15 per a discapacitats a tota la ciutat de València. Per a Pilar Soriano, regidora de Compromís “Aquesta és una quantitat absolutament insuficient si tenim en compte que, segons les xifres donades pel propi Ajuntament durant les festes falleres de l’any passat, hi hagué més d’un milió de visitants al dia. A més, durant la visita del Papa a València, amb una molt menor afluència de visitants, es van col·locar 7.000 urinaris. Per què les festes de Falles, que tenen molts més visitants, només disposen de 195 urinaris? És un contrasentit. El que és ben segur és que aquest any tornaran els problemes de males olors als nostres barris ja que l’Ajuntament de València es desentén completament d’aquest problema al col·locar aquesta quantitat irrisòria d’urinaris químics en tota la ciutat. A més a més, només els instal·laran al centre històric, deixant de banda tots els barris, on també l’afluència de visitants al carrer és molt elevada.

Per una altra banda, l’Ajuntament de València reconeix a una altra pregunta de Compromís que no pensa augmentar els serveis de neteja a la ciutat, llevat de recollir la cendra dels monuments fallers després de la Cremà i també després d’alguns actes institucionals. Per a Pilar Soriano “és una burla als veïns i veïnes d’aquesta ciutat dir que només hi haurà un dispositiu especial per a actes institucionals i per a recollir la cendra dels monuments. És a dir, que als barris la neteja només arribarà el dia de la Cremà i no abans, perquè els actes institucionals només se celebren al centre de la ciutat. Aquest any, per tant, tornarem a tindre els mateixos problemes d’insalubritat que tots els anys anteriors. L’Ajuntament es desentén absolutament de la neteja d’aquesta ciutat i hauran de ser els propis veïns qui netegen els carrers si les volen mantindre dignes”.

Per últim, Compromís també demana que l’Ajuntament proporcione als casals fallers contenidors de reciclatge per tal que es recicle la màxima quantitat possible de residus que es generen durant les festes, en especial gots de plàstic per a les barres de carrer. L’Ajuntament, en aquest cas també, torna a desentendre’s del problema dels residus en Falles i deixa sense ajuda a les comissions falleres, que deuran apanyar-se elles soles si volen fer les festes falleres el més respectuoses possible amb el medi ambient.