Compromís expressa la seua preocupació per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (32/2012), que confirma la sentència del tribunal del Contenciós-Administratiu de 2008. Aquesta sentència anul·lava les resolucions de la junta de govern de l’Ajuntament de València que ordenaven el tancament de la subestació de Patraix.

Per a Pilar Soriano, regidora de Compromís, “el que volem és que ara que el Partit Popular governa també al govern central, la Sra. Barberà es dirigisca directament al Ministre Soria per demanar-li el tancament de la subestació. El PP valencià sempre pressumeix de la seua capacitat d’influència. Ara tenim una oportunitat per demostrar-ho.”

Per una altra banda, també demanem a l’equip de govern que es pose en contacte amb els veïns i veïnes de la zona, mitjançant les associacions de veïns de Patraix i Favara i la Plataforma “Subestació de Patraix Fora”, per explicar-los com està ara la situació després d’aquesta darrera sentència.

En paraules de Pilar Soriano “Anem a presentar una moció en el pròxim Ple per demanar a Barberà que exigisca al Ministre Soria el tancament de la subestació i a més, també li demanarem a l’equip de govern que parle amb els veïns i veïnes de la zona i els expliquen què passarà, si la subestació tornarà a obrir o no i baix quines condicions”.