Compromís per València denuncia que el Partit Popular segueix amb la seua política d’afavoriment de l’ús del cotxe per damunt de tot. Després d’haver fet un altre pont, absolutament innecessari, el nou Pont de Fusta, amb un pressupost de 12 milions d’euros i sense ni tan sols un carril bici, el PP continua amb la seua política de fer del cotxe el “rei” de la nostra ciutat, acabant amb la Plaça dels Furs. Aquesta plaça, pràcticament destinada a vianants fins fa poques setmanes, ara ha sigut trencada per la meitat amb un carril d’accés per a cotxes (foto adjuntada). En paraules de Joan Ribó, “aquest carril s’ha fet per tal que els cotxes que entren pel nou Pont de Fusta puguen entrar fàcilment al centre històric. Per a Compromís, aquesta política absolutament desencertada va en la direcció contrària a la què tenen totes les ciutats europees, on els seus governs implementen polítiques de pacificació del trànsit, impedint l’entrada dels cotxes als seus centres.

Tanmateix, en València, el Partit Popular, en lloc de continuar augmentant els espais destinats a vianants, sobretot als centres històrics de la nostra ciutat, va justament va en la direcció contrària: destruir places i espais que s’havien guanyat per al gaudi de la ciutadania. Ara li ha tocat el torn a la Plaça del Furs però demà pot ser qualsevol altra dels nostres centres històrics. Per a Joan Ribó “des de l’equip de govern se’ns contestarà que els cotxes que entren pel nou Pont de Fusta han de poder entrar al centre. Des de Compromís pensem que justament el que s’ha de fer és desincentivar l’ús del cotxe privat fent més difícil l’entrada al centre i no com fa el PP.

Per açò Compromís presentarà una moció en la comissió d’urbanisme per tal de revertir aquesta situació, on demanarem a l’equip de govern que retorne la plaça dels Furs al seu estat natural anterior, és a dir, una plaça destinada a la ciutadania i no als cotxes.