Si ahir Compromís denunciava la situació dels treballadors de les empreses de neteja viària, hui denunciem que els treballadors de les empreses que s’encarreguen de la jardineria de la ciutat de València també patiran les conseqüències de la mala gestió dels diners públics que fa el Partit Popular valencià, amb la Sra. Barberà al seu capdavant.

En paraules de Pilar Soriano, “hem pogut saber de primera mà que una de les dues empreses que fan aquest servei, SAV, ja ha comunicat provisionalment als treballadors que segurament hauran de patir les conseqüències de la reducció de més del 6% en el pressupost de jardineria. El pressupost de 2011 va baixar un 11,83% respecte al pressupost de 2010 i ara de nou, el pressupost aprovat per a 2012 ha tornat a baixar un 6,14%. En total, en dos anys el pressupost ha baixat un 20%, inassumible per a les empreses de jardineria”.

L’empresa, òbviament no vol assumir de la seua butxaca aquesta reducció i vol fer pagar als treballadors la baixada en el pressupost. Sembla que SAV ha explicat als treballadors que s’hauran de reduir un 13% el sou (quan el sou mitjà és de 900-1000 eur). També cap la possibilitat de que l’empresa fara un ERO temporal a alguns dels seus treballadors i finalment, podria passar que l’empresa acomiadara a 8 dels seus treballadors. Per a Pilar Soriano “fem responsables directes dels possibles acomiadaments en les empreses de jardineria al regidor Ramón Isidro i a l’Alcaldessa Barberà. En un temps on la crisi econòmica està colpejant greument als ciutadans i a la classe treballadora, el PP de l’Ajuntament de València s’està convertint en una màquina de generar atur. Este és el resultat de la seua política de balafiament: deute i atur.”

Des de Compromís, anunciem que tornarem a demanar que en lloc de gastar-se 3 milions d’euros en comprar cases al Cabanyal, part d’aquests diners es destinen a les contrates de jardineria, poda i neteja viària, per evitar tots els acomiadaments i per garantir que la ciutat no es veja afectada en la seua neteja diària ni en el manteniment dels seus jardins.