Ribó ja ha sol·licitat una relació de tots els contractes que s’han realitzat, directa o indirectament a través de fundacions o empreses vinculades amb l’Ajuntament, amb el Institut Nóos.

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, defensarà, en el proper ple del 30 de desembre, una moció perquè l’Ajuntament de València es persone com a acusació particular en el judici del cas Palma Arena amb “l’objectiu de defensar els interessos de la ciutat de València que estan compromesos en este procés, ja que hi ha quantitats pagades per part de l’Ajuntament a empreses i entitats que estan sent investigades en aquest procés judicial i que estan sota sospita per un pressumpte ús fraudulent de fons públics i altres delictes. Un fet que cal esclarir, a banda que els ciutadans i ciutadanes de València no tenen el perquè pagar, amb els seus impostos, les pressumptes ilegalitats d’altres”.

Joan Ribó ha assenyalat que Motorpress, societat de la qual Iñaki Urdangarin era conseller, es va encarregar de la realització d’events esportius, tant en l’any 2008 com en el 2009, per a l’Ajuntament de València. També ha recordat el paper de la Fundació Turismo Valencia i les quantitats que l’Institut Nóos ha rebut per a organitzar el València Summit, per no dir les relacions més que estretes de les empreses organitzadores del Foro Valencia Summit –l’Instituto Nóos–, la Global Champions Tour –Over Sport– i de l’Open 500 de Tennis.

Ribó ha recordat que ja ha sol·licitat una relació de tots els contractes que s’han realitzat, directa o indirectament a través de fundacions o empreses vinculades amb l’Ajuntament, amb el Institut Nóos, així com les quantitats que han suposat per les arques públiques estos contractes.

Una altra vegada, “l’ajuntament que presideix la sra. Barberà s’ha vist salpicat en un pressumpte escàndol”, ha recordat Ribó, qui ha continuat: “en aquest cas hi ha una implicació d’un membre de la família real, el sr. Iñaki Undargarin mitjançant el Institut Nóos. És imprescindible que l’Ajuntament de València, a banda de donar totes les explicacions necessàries per a què tots puguem tenir la seguretat de què els diners públics s’han gestionat adequadament i ningú, siga qui siga, s’ha apropiat d’ells de forma fraudulenta, ha de garantir la defensa de l’interés dels ciutadans, amb la personació com a acusació particular en els processos judicials oberts”.