Ribó s’ha posat en contacte amb la regidora de Medi Ambient, Maria Àngels Ramon-Llin, a fi de trobar un text que pose d’acord tots els grups i puguem donar un missatge conjunt de suport als treballs de la Convenció del Clima

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha proposat a la resta de portaveu dels grups municipals una declaració institucional de l’Ajuntament de València en suport a la Convenció Mundial del Clima, COP 17, que es celebrarà a partir del 28 de novembre, A Durban (Sud-àfrica). Ribó ha llançat aquesta proposta en el transcurs de la Junta de Portaveus que ha tingut lloc aquest matí.

Segons Ribó, “Durban es converteix en una de les últimes oportunitats per aconseguir aturar el canvi climàtic a uns nivells que encara siguen controlables i que no suposen un col·lapse civilitzatori. En estos moments, ja són milions de persones les que pateixen les conseqüències del canvi climàtic manifestat com a tifons, huracans, inundacions o sequeres extremes. I cada dia que passa sense posar solucions, el control  del canvi climàtic es torna més difícil i costós”.

Ribó s’ha mostrat preocupat per “la poca publicitat que s’està donant a aquesta Convenció, malgrat la distància geogràfica d’on va a produir-se, ens fa pensar el pitjor: La crisi econòmica actual i les seues urgències deixen en un pla secundari al COP 17, dibuixant un final semblant a Copenhague on tot acabà en bones paraules. Seria una pèssima solució pròpia dels que no veuen més que al curt termini i no tenen cap perspectiva de futur. L’actual crisi econòmica també és una crisi mediambiental on la creixent escassesa de petroli i de matèries primes juga un paper determinant en la seua generació i en la trobada d’eixides exitoses.

El portaveu del Compromís ha assenyalat que “és l’hora d’impulsar una veritable Economia verda dirigint i impulsant les inversions productives cap a noves tecnologies d’energies renovables i d’eficiència energètica que contribuïsquen a la creació de milions de llocs de treball i, a la vegada, mitiguen el canvi climàtic i, per què no dir-ho, l’exagerada dependència econòmica i energètica de l’estranger”.

Ribó s’ha posat en contacte amb la regidora de Medi Ambient, Maria Àngels Ramon-Llin, a fi de trobar un text que pose d’acord a tots els grups i puguem donar un missatge conjunt de suport als treballs de la Convenció Mundial del Clima.