El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, insisteix en demanar el tancament de la instal·lació després del terratrèmol de Lorca

El candidat a l’alcaldia de València per Compromís, Joan Ribó, ha volgut aquest matí transmetre el condol de la candidatura a les víctimes i a les seues famílies del terratrèmol de Lorca, en Murcia. A continuació, però, el candidat ha cridat l’atenció “després d’aquest sisme i dos mesos després de la catàstrofe de la central nuclear de Fukushima, que la instal•lació nuclear de Cofrents es troba en una zona sísmica i corre greus perills”.

“Un incident com el de Lorca o una mica més greu és perfectament possible en els voltants de la central de Cofrents. Hem de recordar que la central es troba sota dos pantans, en els rius Xúquer i Cabriel. I que el pantà de Contreras, en el Cabriel, té greus problemes d’estabilitat que el fan molt vulnerable a pluges torrencials o moviments sísmics. Un accident en aquest pantà podria provocar inundacions en la central de forma comparable i pareguda a com el tsunami va afectar la central de Fukushima”, va alertar Ribó.

Així mateix, Ribó recordà que “València beu aigua del Xúquer. Un accident i la posterior contaminació radioactiva sembraria el caos absolut. Per això exigim el tancament de la central nuclear de Cofrents, uns instal·lació ja amortitzada, amb problemes de seguretat i ubicada en una zona sísmica. No és necessària per al subministrament de la Comunitat ni de la resta d’Espanya”.

“València no pot continuar vivint sota l’espassa de damocles de la central, un risc terrible i innecessari que hem de fer desaparèixer el més prompte possible”, resumí.

tall central Cofrents