El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, recorda els beneficis socials, educatius i terapèutics de la mesura

Compromís per València, a través del seu candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, ha proposat aquest matí la creació, recollida en el programa electoral, d’una xarxa d’horts ecològics “com a mesura per recuperar espais urbans que actualment estan abandonats i degradats”. Una iniciativa que, al mateix temps, seria “una resposta a la carència d’espais verds comunitaris en barris on abunden terrenys i solars sense usar i en estat d’abandó”.

“Els beneficis dels horts urbans han estat comprovats en moltes ciutats de tot el món i fins i tot del nostre entorn immediat”, explicava el candidat, “la seua primera funció és l’oci productiu amb l’objectiu de conrear productes per a l’autoconsum, però també té una important funció educativa, com han pogut comprovar nombrosos centres educatius”. “A més, els horts urbans tenen valor com a teràpia ocupacional per a persones amb malalties mentals”, afegí.

Ribó va recordar que aquests horts  eren “una reivindicació de nombrosos col·lectius veïnals de València” i va detallar les mesures necessàries per posar-los en marxa:

1)    Tancar i acondicionar els solars a càrrec de l’Ajuntament.

2)    Cessió temporal i gratuïta de les parcel·les als interessats durant un temps determinat sense oblidar l’objectiu final de l’autoconsum i el conreu amb els paràmetres de l’agricultura ecològica.

3)    Organització de cursos sobre agricultura ecològica i subministrament de llavors i ferramentes per als conreus.

4)    Col·laboració a través de conveni amb el Consell d’Agricultura Ecològica, dependent de la Conselleria de Medi Ambient, la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica i les Universitats valencianes.

“En Compromís estem convençuts que els horts urbans són una bona mesura per aprofitar terrenys i solars que ara mateix no estan utilitzats per donar-los una utilitat social de primer ordre”, digué en acabant.

tall horts de ciutat