Joan Ribó troba molt preocupant per al futur de València que la meitat dels seus joves menors de 25 anys estiga en l’atur. Això no passa ni als països del Nord d’Àfrica

El candidat de la coalició Compromís a l’alcaldia de València, Joan Ribó, ha valorat els desastrosos resultats de l’Enquesta de Població Activa tant a nivell d’estat com de País Valencià, evidenciant tres fenòmens.

“En primer lloc, el nul resultat de la reforma laboral propugnada i duta a terme pel PSOE a l’hora posar fre a l’atur i la creació d’ocupació. De fet, ara tenim més aturats provinents de contractes estables acomiadats en pitjors condicions econòmiques de drets laborals. En segon lloc, la cada vegada diferència major entre el nivell d’atur estatal i el nivell valencià. Les coses van mal a tot arreu però van clarament pitjor al País Valencià. No n’hi ha prou amb dir la culpa és de Madrid. Ací també hi ha culpes i incapacitats de posar fre al càncer de l’atur. Finalment els nivells d’atur en la gent jove estan assolint unes quotes que superen fins i tot les d’alguns països del Nord d’Àfrica. Més de la meitat dels joves valencians menors de 25 anys estan en atur”.

Compromís proposa que València siga un agent actiu i emprenedor en la creació d’ocupació. “Front a les 70.000 persones aturades en València –assenyala Ribó- sona a sarcasme publicitar com fa hui la pàgina web de l’ajuntament que “15 persones desocupades es formen a través del nou pla d’ocupació i formació en “cuina actual”’.
Ribó ha destacat que “la generació d’ocupació en València ha de tenir com a vectors els elements següents:

– La innovació incentivant la I+D+i, la garantia d’accés a internet i el foment de programaris lliures.
– Millorar la sostenibilitat i l’estabilitat del turisme integrant els espais litorals i l’Albufera, fomentant la promoció cultural i patrimonial de València, integrant de forma permanent les falles en l’oferta turística i aprofitant i millorant el rendiment dels grans projectes urbanístics.
– Desenvolupant el comerç local mitjançant la potenciació del comerç de proximitat, tradicional, d’aliments biològics etc.
– Desenrotllant la nova economia verda incentivant la rehabilitació energètica de vivendes, fomentant la recollida selectiva de matèria orgànica en els residus, introduint les energies alternatives, fomentant sistemes de mobilitat sostenibles etc.

Finalment el candidat del Compromís per València, ”ha proposat que, per a la creació d’ocupació es discrimine positivament les empreses de l’economia social, especialment les empreses de tipus cooperatiu.