El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, lamenta que el Foro per la Memòria no puga emprar la Muixeranga i l’himne de la República en un acte i alerta a la societat valenciana de la “deriva antidemocràtica del PP”

Compromís per València, a través del seu candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, ha criticat de forma contundent la prohibició al Fòrum per la Memòria de fer sonar en un acte d’homenatge a les víctimes del franquisme, que se celebrarà diumenge al Cementeri, La Muixeranga o l’himne de la República, “la demostració que l’alcaldessa, Rita Barberà, pretén imposar en la ciutat una mena de censura neofranquista”.

“És al·lucinant perquè ni tan sols se li permet al cantautor Pau Alabajos cantar Fosses de silenci, una cançó del seu darrer disc. I l’excusa, no alterar la tranquil·litat dels visitants en un lloc de recolliment i pau, em sembla una barrabassada, tenint en compte que es tracta d’un acte puntual d’una durada gens alarmant”, digué Ribó. “Dit això, segurament no hi hauria cap impediment si l’acte l’haguera convocat qualsevol organització en record d’unes altres víctimes, i no voldria estendre’m en comparacions, però de segur que alguns himnes franquistes no li provoquen tanta al·lèrgia a l’alcaldessa”, agregà.

Per a Ribó, “ens trobem davant una altra limitació de la llibertat d’expressió, en aquest cas a un col·lectiu legalment constituït que vol recordar que milers de persones foren afusellades simplement per ser republicanes, una barbàrie que convé no oblidar”. “Compromís per Valencia vol cridar l’atenció de la societat valenciana front a les contínues derives i desviaments del Partit Popular d’aquesta ciutat cap a l’autoritarisme, la censura i l’intent de coartar la llibertat d’expressió”.

“Si ahir ens vam trobar al PP intentant retallar la llibertat d’expressió dels televisions, avui ens trobem davant aquesta actitud autoritària i censora al Fòrum de la Memòria. A aquest pas el color preferit per la senyora alcaldessa no serà el roig dels seus vestits sinó el blau fosc de les camises de la Falange”.

tall censura de barbera