El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, diu que cap iniciativa serà efectiva si no existeix una coordinació entre institucions i cossos de seguretat

“La proposta del sistema antirobatori Identibike que ha anunciat l’Ajuntament de València sembla més un artefacte de propaganda electoral del Partit Popular que un instrument efectiu per controlar un problema que vertaderament angoixa als usuaris de bicicleta en la ciutat Els robatoris continus s’estan convertint, segons moltes enquestes a usuaris, en el principal problema per a emprar de forma habitual la bicicleta”. D’aquesta forma ha contextualitzat aquest matí el problema dels robatoris de bicicletes el candidat de Compromís a l’alcaldia de València, Joan Ribó.

“Cal deixar clar en primer lloc que la mesura no tindrà cap efectivitat si no es coordina amb els altres municipis almenys de l’Àrea Metropolitana i, a ser possible, de tota la Comunitat. De què serveix registrar una bicicleta en València amb un modern xip si aquesta després es pot vendre després en Paterna, Torrent o Sagunt?”, es preguntava Ribó.

Des de Compromís per València pensem que es pot fer molt més des de la Policia Local per la seguretat de les bicicletes aparcades. En primer lloc fent un seguiment i control d’algunes zones de la ciutat on es produeix aquest mercat il·legal de bicicletes robades sense cap control i amb coneixement de totes les persones. Per si ho desconeix el regidor de Seguretat li suggerim un major control de les rodalies de la zona del Rastre durant la nit anterior al mateix. És un secret a veus la venda de bicicletes robades a preus molt competitius”, ironitzà el candidat.

Ribó, en tot cas, llançà una altra proposta: “En la mateixa direcció és imprescindible una col·laboració més efectiva entre els cossos de seguretat, en l’intercanvi de fitxers de bicicletes robades i també en control dels llocs de venda de les mateixes. Malauradament en termes de col·laboració entre cossos de policia o entre ajuntaments l’Ajuntament de València està molt lluny d’assolir uns mínims raonables per la seua actitud autista. Això a pesar de què molts municipis propers són del mateix signe polític”, va argumentar.

D’una altra banda, “la lluita contra el robatori de bicicletes precisa també la dotació d’espais vigilats, reservats o tancats per a l’aparcament de les mateixes especialment en zones on hi ha gran quantitat de bicicletes aparcades: universitats, centres d’ensenyament etcètera”. “Lamentem que l’Ajuntament de València vulga arreglar els problemes de la bicicleta amb mesures aïllades per molt tecnificades que siguen i, com sempre, sense consultar a les persones i associacions afectades”.

tall bicis robades