El candidat a l’alcaldia de València, Joan Ribó, alerta de les deficiències en la capital i llança un paquet de mesures concretes per evitar “una ciutat condemnada i en decadència”

Compromís per València, a través del seu candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, ha proposat aquest matí prioritzar l’ensenyament públic “per davant d’unes altres prioritats i despeses”, com una forma de superar les deficiències educatives en la capital valenciana, i ha llançat al mateix temps una sèrie de propostes concretes:

– Dotació de solars suficients per a la construcció de centres d’ensenyament públic, cessió a l’ajuntament i exigència a la Generalitat de la construcció dels mateixos.

– Creació, en col·laboració amb la Generalitat, de la xarxa d’escoles infantils de 0 a 3 anys de caràcter públic i gratuït.

– Rendibilització dels centres escolars en hores no lectives per a activitats extraescolars, creació d’extensions de l’escola oficial d’idiomes, activitats culturals en barris etc.

– Potenciar l’esport de base emprant com a punt de partida l’esport escolar i utilitzant quan siga necessari les instal·lacions esportives dels centres educatius.

– Posada en marxa a nivell municipal de programes educatius afectiu-sexuals i d’intel·ligència emocional  a partir de criteris científics.

– Substitució de l’actual ineficaç xec escolar per la creació de les necessàries places escolars públiques i gratuïtes.

“L’educació és una de les grans assignatures pendents de la ciutat de València. Les seues mancances ja endèmiques debiliten la imatge de la ciutat i, sobretot, la qualitat de vida dels seus habitants”, va dir Ribó. I va afegir: “La situació de l’ensenyament públic en València continua sent molt insuficient en molts dels seus barris. No s’han complit les promeses electorals de construir nous centres d’ensenyament primari o secundari en barris com Patraix, Russafa, Camins al Grau, Campanar etcètera”.

Paral·lelament, “els terrenys prevists per a noves construccions es cedeixen a universitats privades com en Campanar. No existeixen pràcticament escoletes per a xiquets de 0 a 3 anys i les poques que es construeixen, es privatitzen. S’elimina professorat sense cap contemplació. Al final, els resultats d’aquest oblit són clars: Els nivells de fracàs escolar continuen estant en els pitjors nivells d’Espanya i Europa”.

“En Compromís per València estem convençuts que l’ensenyament públic és un servei bàsic que defineix com a pocs altres la qualitat i l’avanç d’un país. Un servei bàsic que cal desenvolupar dia a dia. Per açò proposem donar un gir copernicà a l’actual política educativa de l’ajuntament i la generalitat. Cal prioritzar l’ensenyament públic davant d’altres inversions i despeses. Una ciutat sense uns serveis educatius suficients i de qualitat és una ciutat condemnada al retràs i la decadència”.