El candidat a l’alcaldia de València, Joan Ribó, espera que no es produïsca “la mateixa precipitació que en la Fe” i insta a aprofitar la modernització per “tindre un autèntic Metro i no un tren de rodalies”

El candidat a l’alcaldia de València per Compromís, Joan Ribó, s’ha felicitat aquest matí de la posada en marxa demà dissabte de l’Automatomatic Train Operation (ATO) en Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), complementat amb el dispositiu ATP que permet controlar la velocitat màxima dels trens, però ha lamentat que aquesta “necessària modernització, en marxa des de fa molts anys en Madrid o Barcelona, haja arribat massa tard per a les 43 víctimes de l’accident del 3 de juliol del 2006”.

“Fins i tot després de l’accident, i malgrat les recomanacions de la Comissió d’Investigació de les Corts Valencianes, la Generalitat s’ha resistit a posar en marxa un sistema que millora substancialment la seguretat del Metro i que haguera evitat un dels pitjors accidents e la nostra història”, argumentà.

Dit això, el candidat va mostrar la seua preocupació pel fet que, com denuncien els sindicats, el sistema “no estiga suficientment rodat i enllestit”. “Esperem que, per motius electoralistes, d’inaugurar determinades actuacions abans de les eleccions municipals i autonòmiques, no es produïsca la mateixa precipitació que en la posada en marxa de la Fe”, digué.

En tot cas, “la instal·lació d’un sistema que permet augmentar significativament la freqüència de pas dels trens és una bona oportunitat per fer de FGV un autèntic Metro, capaç de traslladar molts més passatgers, i no una mena de tren de rodalies subterrani. Si és així, el transport públic de la ciutat de València i l’àrea metropolitana haurà experimentat una millora substancial, no sols en matèria de seguretat”.

Tall de veu: tall sistmes ATO en FGV