Compromís denuncia que la nova web oficial de la junta central fallera no disposa de versió en valencià

El candidat a l’alcaldia de València diu que la llengua pròpia “també és un patrimoni de la humanitat”

Compromís per València, ha reclamat a la Junta Central Fallera (JCF) que corregisca la seua actitud “un tant provinciana i s’implique a fons per a donar suport a la promoció del valencià des de la festa”. En aquest sentit ha denunciat que la nova web oficial (www.fallas.com) ha deixat d’oferir als visitants una versió en valencià, un fet que la coalició ha valorat com a “un clar retrocés molt poc comprensible”.

Ribó ha recordat que la JCF “com a màxim òrgan de decisió del món de les falles ha de vetllar per les qüestions que fan referència a la festa, com a una de les nostres més importants tradicions, sense oblidar que la llengua pròpia és un element central i cabdal de la celebració. Sobretot a les comarques, però també, i amb més motiu, ho hauria de ser al Cap i Casal”.

“A banda d’això, la JCF és un organisme que es nodreix de subvencions públiques i per aquesta raó tenim el dret, com a organització política, a exigir que la web siga també un element de dinamització lingüística. No hi ha cap tipus de raó que justifique que no hi haja versió en valencià. Les falles, com ha recordat la fallera major de València, Laura Caballero, són un patrimoni de la humanitat, però també ho és la llengua pròpia. Exigim a la JCF que corregisca aquest despropòsit”. Ribó va recordar a la JCF l’existència d’un Reglament Municipal, aprovat amb el consens de tots els grups polítics, que reclama un tracte al valencià per part de tots els organismes públics i que s’està “incomplint permanentment”.

Joan Ribó, que aquest cap de setmana visità l’Exposició del Ninot acompanyat per altres membres de Compromís per València, proposà que la megafonia que amenitza els moments previs i posteriors a la disparada de les mascletades siga emprada per a difondre la música en valencià.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *