Ribó considera “intolerable” la submissió de l’ajuntament als interessos particulars de l’església

El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, critica la cessió a la Universitat Catòlica d’un solar de Campanar sense fer front a les necessitats educatives de la zona

Compromís per València, a través del seu candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, ha qualificat com a “intolerable” que una parcel·la del barri de Campanar, un barri “amb un fort procés de creixement en el seu número d’habitants i, per tant, amb necessitats educatives creixents”, siga cedida a la Universitat Catòlica per construir un hospital i facultats privades.

“Aquesta decisió contradiu informes de l’any 2009 que consideraven la parcel·la en qüestió fonamental per als equipaments educatius del barri. I ara, poc temps després, a total conveniència, es cedeix un solar que ha estat pagat amb les càrregues urbanístiques dels veïns que compraren el pis a una entitat privada”, raonà el candidat. “Això suposa forçar a realitzar desplaçaments de quilòmetres als alumnes del barri a causa de la cessió, la qual cosa ens sembla un despropòsit intolerable donat que els pares d’aquests xiquets i xiquetes segurament adquiriren els seus immobles amb la perspectiva de tindre a prop un centre educatiu”, afegí.

Ribó va subratllar que els interessos de l’arquebisbat “no es poden anteposar als dels veïns de Campanar, com està ocorrent massa vegades amb el govern de Rita Barberà i Francisco Camps. A ells hem de recordar-los que en aquesta ciutat hi ha ciutadans creients de l’església catòlica, no creients i creients d’unes altres religions. Des dels poders públics no es pot afavorir i privilegiar les relacions amb cap religió, com s’està fent”.

“València s’està convertint, a causa de les polítiques de Barberà, en una ciutat subdesenvolupada a nivell educatiu. Les carències estan augmentant, no hi ha cap construcció en marxa i un solar molt adient per augmentar els equipaments públics desapareix en benefici de l’església. És absolutament inacceptable”, digué en acabant.

Arxivat en: Llibertat i igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *