Com cada últim dimecres d’abril de les dos darreres dècades, hui se commemora el Dia Internacional de Conscienciació sobre el Soroll. La regidora delegada de Qualitat Ambiental de l’Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha defensat la necessitat de continuar conscienciant sobre la importància d’un ambient acústic correcte i sobre la necessitat d’evitar les molèsties provocades pel soroll.

El Dia Internacional de Conscienciació sobre el Soroll no sols aborda els problemes derivats del soroll sinó que també vol inculcar la importància d’evitar-lo per facilitar la conservació de l’audició.

“El soroll està considerat com un agent contaminant del món modern, un agent contaminant invisible que cal ser regulat i controlat”, ha explicat Soriano, qui ha destacat la implicació de l’Ajuntament de València per conscienciar de “la necessitat d’introduir canvis en el comportament cívic pel que fa al soroll”.

En este sentit, la regidora ha explicat que el consistori planteja enguany dos tipus d’activitats: una, que es desenvoluparà al Centre d’Educació Infantil i Primària Explorador Andrés, on s’escenificarà un minut de silenci amb l’alumnat després que hagen realitzat el taller ‘Mutis controla el teu soroll’, amb què aprendran els principis bàsics de l’acústica i es conscienciaran de la importància de combatre el soroll.

D’una altra banda, la iniciativa ‘Fes Soroll Contra el Soroll’ atorga a les xarxes socials un paper important en esta commemoració, donat que es demana una retroalimentació per part dels usuaris i usuàries amb valoracions sobre el soroll a València amb l’etiqueta #diasinruido. “La voluntat és generar debat sobre, per exemple, si és massa sorollosa la nostra ciutat, els nostres veïns i veïnes o els locals de restauració, si la música al carrer és soroll o sobre el nostre compromís per aconseguir un món més silenciós”, ha explicat Soriano, qui ha recomanat visitar el perfil de la xarxa social Twitter de la Regidoria de Contaminació Acústica https://twitter.com/ViveSinRuido i també la pàgina de la xarxa social Facebook https://www.facebook.com/hazruidocontraelruido/.