El Govern de la Nau reitera la seua aposta per l’eficiència energètica i l’estalvi de recursos amb la instal·lació d’uns equips de compensació d’energia reactiva, que és la demanda extra d’energia que necessiten alguns equips elèctrics per poder funcionar. S’aconseguirà alhora un estalvi en la factura de la llum, donat que l’acció correctora per neutralitzar l’energia reactiva farà abaixar el cost global de l’energia.

“Esta nova actuació tendent a l’optimització dels recursos que gastem, i que completa la de l’any passat en quant al control de l’energia reactiva, ens permetrà estalviar en la factura de la llum els més de 17.000 euros anuals que ens costa l’energia reactiva. A més, la seua compensació ens permetrà millorar la tensió de la xarxa elèctrica i disminuir les pèrdues d’energia”, ha explicat Sergi Campillo.

La instal·lació dels equips es farà en 13 recintes municipals: el mercat municipal i el parc de Benicalap, els col·legis públics López Rosat i de Castellar-l’Oliveral, els Centres Municipals d’Activitats per a Persones Majors de Marxalenes i de la Creu Coberta, l’hemeroteca, la Casa Vestuari, el conservatori José Iturbi, el Cementeri General, el Museu de Ciències Naturals, la biblioteca Maria Moliner i la Junta Municipal de Trànsits.

 Entre els efectes de l’energia reactiva hi ha la possible descompensació de la instal·lació elèctrica amb la pèrdua de potència útil en les instal·lacions que això comporta, un menor rendiment als aparells elèctrics connectats i també possibles caigudes de tensió i pertorbacions a la xarxa elèctrica.

El termini d’execució d’esta actuació és de 90 dies.