Com ja és habitual tots els anys, el govern municipal del Partit Popular no es pren seriosament la mobilitat sostenible: Participa en campanyes europees com l’European Mobility Week a contracor i com per complir l’expedient i figurar entre els organitzadors. “Però el més greu és que per dissimular la seua inacció, falta a la veritat sobre l’adopció de mesures com el sistema de carsharing (cotxe compartit), inventant una realitat inexistent a València que pot comportar com a conseqüència immediata una imatge de poca serietat de la nostra ciutat”, lamenta el portaveu de Compromís Joan Ribó. De fet, un any després de la seua presentació el 21 de setembre de 2012 per l’anterior regidor de transports Alfonso Novo, continua sense haver cap referència al carscharing a la pàgina web de l’ajuntament, com es va anunciar.

Eixa proposta ja la va donar per feta Alfonso Novo al setembre de l’any passat, durant la suposada setmana de la mobilitat que el seu departament no es va molestar a organitzar, i ara la rescata el regidor actual en un exercici que s’assembla molt a un copia i enganxa de processador de textos sense res real darrere.

“Compromís no pot entendre que justament ara que s’està elaborant un Pla de Mobilitat Sostenible (PMUS) a València el regidor Mendoza no aprofite la Setmana de la Mobilitat per involucrar a amplis sectors de la societat, per promoure i donar a conèixer aquest document fonamental per al desenvolupament urbà de València dels propers 10-15 anys”, recalca Ribó, que ha afegit que “la participació ciutadana continua sent una assignatura pendent en l’Ajuntament de València”.
Aquest desinterès només pot explicar-se en una política municipal que no creu en la mobilitat sostenible i en els enormes beneficis que pot comportar per a la ciutat de València. El Partit Popular segueix sense fer cap esforç per eixir del guió de fer pegats i propostes aïllades que no van al fons de la qüestió: Un canvi de model de mobilitat de valencians i valencianes que influïsca positivament en la transformació urbana de la ciutat.

Àudio: Joan Ribó parla del desinterès del Partit Popular per la Setmana Europea de la Mobilitat