Compromís reclama a l’Agència Valenciana de la Mobilitat que evite el tancament de les línies de l’EMT a les poblacions de l’àrea metropolitana de València

Joan Ribó, portaveu de Compromís, remetrà una carta a Mar Martínez, gerent de l’AVM “perquè assumisca amb urgència la gestió del transport metropolità davant les decisions unilaterals que està prenent l’EMT d’eliminar sobtadament el servei que es presta als municipis d’Alboraia, Mislata i Vinalesa.

Des de Compromís denunciem que l’últim any el regidor Novo, president de l’EMT, s’ha dedicat a desmantellar i precaritzar el servei de transport a tota la ciutat però especialment a les poblacions de l’àrea metropolitana de València, davant la passivitat de l’Agència Valenciana de Mobilitat, que té el deure d’assumir la gestió dels transports metropolitans. La creació de l’AVM respon a la necessitat d’un ens supramunicipal que en matèria de transports metropolitans coordine i gestione els diferents modes de transports. L’AVM, com es pot llegir a la seua web, té àmplies competències: “L’Agència és, per tant, un instrument essencial per a l’articulació i vertebració de la mobilitat metropolitana en la Comunitat, amb capacitat per actuar sobre els instruments de planificació i gestió del transport públic…”

En paraules del portaveu de Joan Ribó “Exigim a l’AVM, que gestione el transport metropolità, davant l’atac que està patint per la direcció de l’EMT, que està perjudicant a desenes de milers de valencians que veuen desaparèixer el transport públic al seu municipi”. Des de la coalició d’esquerres, ecologista i valencianista volem ressaltar que s’infringeixen els compromisos adquirits que es deriven de l’adhesió de València a la Setmana Europea de la Mobilitat que es desenvoluparà del 16 al 22 de setembre. “És un costum consolidat del regidor Novo apuntar per complir l’expedient, però sense organitzar les activitats pertinents, ni tan sols complir amb els compromisos de promoure i incrementar el transport públic perquè disminuisca l’ús del cotxe privat “, ha afegit Joan Ribó.

Des de Compromís volem denunciar també les condicions draconianes que l’EMT ha imposat als Ajuntaments de Mislata, Vinalesa i Alboraia, que en la pràctica han estat inassumibles per les exorbitants quantitats, properes als 500.000 eur a Mislata per mantindre el servei d’autobusos. “Contrasten amb la màniga ampla i benevolència que s’ha mostrat cap als Ajuntaments de Paterna i Tavernes Blanques, amb els quals ha arribat a acords amb xifres properes als 30-35.000 eur, mentre que a Alboraia se’ls demana 140.000 eur”, explica Ribó. Quina casualitat que a Paterna i Tavernes Blanques governen alcaldes del PP, mentre que a Alboraia Vinalesa i Mislata no són del seu partit.

Joan Ribó denuncia que “Aquesta intolerable actitud partidista, que posa de manifest que la qüestió no és econòmica, i que respon més a interessos del PP de castigar alcaldes de signe polític contrari que plantejar una racionalització econòmica del servei d’autobusos. Al final els castigats són els ciutadans que perden un servei fonamental. Càstig que s’estén a la mateixa ciutat deValència, que rebrà més cotxes arran de la pèrdua del servei d’aquest transport públic”, ha declarat finalment Joan Ribó.

Arxivat en: Ajuntament, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *