La Comissió d’Igualtat de l’Ajuntament de València ha acordat modificar el Pla d’Igualtat municipal per facilitar les accions positives per contractar dones als llocs de treball municipals on es troben infrarepresentades, que encara en són molts, segons l’auditoria social del consistori presentada la setmana passada, i inicia un procés de revisió del text en la seua totalitat.
“Calen accions pedagògiques i formatives per permetre la igualtat real entre dones i homes a l’hora d’accedir a qualsevol lloc de treball i calen mesures de millora positiva perquè en cas d’empat s’afavorisca la contractació de dones per corregir la seua infrarepresentació en molts llocs de treball”, ha explicat Sergi Campillo, qui presidix la Comissió d’Igualtat. “En alguns llocs de treball les dones suposen un percentatge molt baix respecte a la plantilla total, com ara als d’agents de Policia Local i Bombers”, ha recordat, en referència al 12,3 per cent que suposen les dones en la plantilla de l’Àrea de Protecció Ciutadana.
Per la seua part, Isabel Lozano, ha afirmat que “amb este canvi al Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de València prioritzem l’accés de les dones a l’ocupació, perquè el sentit d’una acció positiva és, precisament, el de garantir majors oportunitats a aquells grups de població que tenen dificultats de partida per tal d’exercir els seus drets o l’accés als recursos públics”.
D’una altra banda, també s’ha aprovat la modificació del reglament intern de funcionament de la Comissió d’Igualtat. Com a novetat principal hi ha la incorporació com a membre d’esta comissió municipal de la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, així com l’increment de la freqüència de les seues convocatòries ordinàries, que passaran a ser almenys tres anuals.
“El darrer reglament d’esta comissió era de febrer de 2011. Ara l’adeqüem a la realitat del nostre ajuntament i la nostra societat”, ha detallat Campillo, qui ha destacat que, “podem felicitar-nos per tenir un govern municipal que considera que la lluita per la igualtat i l’eradicació de la violència de gènere és una prioritat durant tots els dies de l’any”. De fet, ha destacat que “per al Govern de la Nau la igualtat suposa una línia transversal de treball”, com demostra la tasca vigilant que desenvolupa la Comissió d’Igualtat per garantir els drets de tots els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de València.
Una altra de les novetats destacades del reglament és la inclusió entre les seues funcions de l’eliminació de qualsevol discriminació per raó d’orientació sexual o identitat de gènere. Lozano ha destacat que “el Govern de la Nau té un compromís ferm en la lluita contra la LGTBfòbia i les institucions com l’Ajuntament de València han de ser un exemple d’eixa aposta per garantir el dret a la igualtat en la diversitat”.