L’alcalde Joan Ribó i els regidors de l’Ajuntament han participat en l’acte d’adhesió al Codi de Bon Govern de la Generalitat. Cadascú d’ells ha signat la seua adhesió voluntària a un codi que Ribó ha qualificat com una eina de regeneració, per a destacar tot el que implica com a compromís de promoure la participació, el progrés, la justícia social, la llibertat, la honestedat, la decència política i la confiança de la ciutadania en les seues institucions.

Joan Ribó ha assenyalat que el Codi del Bon Govern “és una eina de regeneració democràtica amb la qual els regidors que hem decidit fer-ho, ens comprometem a fer de la transparència i l’ètica pública la guia de les nostres accions”.

Ha afegit que “un governant no es pot permetre el luxe de no fer allò que predica, de la mateixa manera que no pot demanar austeritat mentre gasta a mans plenes”.

Ribó ha assenyalat que amb este codi el Govern de la Generalitat obri una porta perquè els representants dels governs locals “puguem, sumar-nos a un codi d’honestedat, rigorós i molt explícit en les obligacions que comporta, que setà en plena sintonia amb iniciatives que l’Ajuntament de València ha pres, com ara l’aprovació d’un Reglament de Transparència i Participació Ciutadana”. Ha afegit que eixa transparència no significa fragilitat sinó fortalesa, mecanismes de control del poder, d’accés a la informació pública, de prevenció de la corrupció i de generació de vincles de confiança entre la ciutadania i les Institucions”.