·         Joan Ribó presenta una moció a la comissió d’urbanisme per exigir a l’equip de govern que obligue a l’empresa concessionària al compliment de les obligacions contractuals per tal d’evitar els acomiadaments, que suposarien un canvi no previst i unilateral de les condicions de la gestió del pàrquing.

El Pàrquing Sta Maria Micaela es va posar en funcionament el 24 d’abril del 1995, en concessió a l’empresa COMYLSA, adjudicatària de la construcció i encarregada de la posterior explotació del pàrquing durant els 55 anys següents.

En l’actualitat, després de diversos canvis accionarials en la propietat del pàrking, és l’empresa INTERPARKING HISPANIA la propietària que gestiona este aparcament.

A la fi de 2012 usuaris i propietaris de places del pàrquing Sta Maria Micaela es van posar en contacte amb el Grup Municipal de Compromís per a preguntar a la Delegació corresponent pels plans de l’empresa Interparking en relació a este aparcament, ja que havien observat actuacions que tendien a prioritzar l’automatització i videovigilància de forma íntegra en la gestió i control de l’aparcament.

Segons van comentar estos usuaris a Compromís, la intenció de l’empresa era prescindir del personal que realitzava la labor de vigilància amb presència física les 24h en les instal·lacions, de manera que la gestió es fera de forma automatitzada i centralitzada des de les oficines centrals que l’empresa poseeix a Barcelona.

En resposta a la Nota Interior cursada aquell 19 de desembre de 2012, -contestada més de 45 dies després- el regidor Alberto Mendoza assegurava que “Quant a la possibilitat de que per part de l’empresa concessionària s’estiga preveient una centralització de l’explotació, aquest Servei no té coneixement d’açò”.

Actualment es dóna la circumstància que 3 dels 5 altres aparcaments gestionats per Interparking en règim de concessió pública, -Tierno Galván, La Fe i Porta de la Mar- ja han eliminat la vigilància presencial les 24h. De fet, segons informacions recaptades per Compromís, l’empresa té la intenció de prescindir de la vigilància nocturna del Pàrquing Sta. Maria Micaela a la fi de març 2014.

En paraules de Joan Ribó: “En cas que es duga a terme esta operació, l’empresa estaria incorrent en una violació flagrant de l’article 30 del Plec de Condicions, que arreplega que el servei estarà dotat del personal necessari perquè la seua prestació s’efectue en la degudes condicions de seguretat i eficàcia evitant a l’usuari qualsevol incomoditat, perill o demora”.

Per tant, des de Compromís, es considera que si l’empresa decidira prescindir unilateralment dels 4 treballadors que realitzen la funció de vigilància presencial les 24h, es minvarien les degudes condicions de seguretat i eficàcia, provocant les possible situacions d’incomoditat, perill o demora per als usuaris-propietaris de les places d’aparcament.

estat d'abandonament de l'aparcament
Estat d’abandonament de l’aparcament

A més, tal i com s’observa en la foto adjunta, l’estat i les condicions de manteniment del pàrquing sembla que tampoc són les més adients, el que suposaria un nou incompliment del plec de condicions per part de l’empresa.

És per tot això que Compromís ha presentat en la Comissió d’Urbanisme una moció en que s’insta a prendre les mesures que siguen necessàries per a exigir a l’empresa concessionària el compliment de les seues obligacions contractuals amb l’Ajuntament, per a evitar el canvi unilateral de les condicions de gestió del pàrquing de Sta Maria Micaela i perquè s’obriga un expedient d’inspecció per a verificar si l’empresa està complint amb les seues obligacions contratuals, sobretot les referents al manteniment de les condicions del pàrquing i del personal de vigilància.

Escolta l’àudio: Joan Ribó.MP3