La coalició valencianista reclama a Catalá que retire el títol d’alcaldessa honorària de València a Barberá i el nom del Pont de les Flors que li va dedicar. La portaveu de Compromís Papi Robles assegura que “no es pot permetre que en una ciutat com València es glorifique la corrupció, es donen honors a la corrupció i es posen ponts a la corrupció. És una vergonya i des de Compromís no ho anem a permetre”.

Papi Robles ha comparegut acompanyada de l’exalcalde de València Joan Ribó qui ha destacat el paper contundent i ferm de Compromís, tant en l’oposició com en el govern, en la lluita contra la corrupció. De fet, ha sigut la coalició valencianista qui ha estat personada des d’un principi com a acusació popular en el cas Taula. Per a Ribó la sentència condemnatòria al govern de Rita Barberá respecte a la caixa B i el dopatge en les seues campanyes electoral “ens retrotrau als temps més foscos de l’era del PP en València  i confirma el que sempre vam denunciar des de Compromís”.

Joan Ribó ha criticat que la factura que ha deixat la corrupció del PP valencià no és només econòmica, també és reputacional. “Huit anys ens va costar amb el govern progressista alçar de nou el bon nom de la nostra ciutat i col·locar-lo on es mereix”. Per a l’exalcalde “ara s’ha fet justícia als tribunals, però s’ha de fer justícia política i sobretot no podem obviar que tot açò ha passat i ha tingut conseqüències nefastes per a València”. Davant d’això, Ribó fa una crida “a estar alerta per a que una cosa així no torne a passar mai més en la nostra ciutat”, i assenyala que  l’opacitat i el silenci com els principals aliats de la corrupció.

Per la seua banda, la portaveu de Compromís per València Papi Robles s’ha referit a frases literals de la sentència que posen en evidència que “la corrupció era sistèmica en el govern de Rita Barberá, que el PP anava a les eleccions dopat, que les campanyes li les vam pagar íntegrament tots els valencians i valencianes i que va existir un enriquiment personal i del seu entorn. En resum: una màfia”. En este sentit, ha acusat a la nova alcaldessa del PP, María José Catalá, de proclamar-se hereva de tot això. Robles recorda que “en octubre de 2023 Catalá va nomenar a Rita Barberá alcaldessa honorària i li va dedicar el Pont de les Flors. En eixe moment li vaig dir que allò prudent, allò correcte, allò ètic, era esperar a que els tribunals dirimiren les responsabilitats dels equips de govern de Barberá. I ara ja tenim la conclusió. És una immoralitat i una vergonya”.

Davant això, Papi Robles ha anunciat la convocatòria d’un Ple extraordinari per part de Compromís com a principal grup de l’oposició en l’Ajuntament: “No es pot permetre que en una ciutat com València es glorifique la corrupció, es donen honors a la corrupció i es posen ponts a la corrupció. Des de Compromís no ho anem a permetre”. En eixe Ple, Compromís exigirà a Catalá que demane perdó i li retire a la senyora Barberá tots els honors i reconeixements, així com que es garantisca el retorn de tots els diners robats, al voltant de 600.000 euros, a les arques públiques.