• Els valencianistes presenten una moció per a donar ferramentes a qui més ho necessite contra l’exclusió digital

El regidor de Compromís a l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha proposat impulsar  abans de 2025 un protocol per a que la ciutadania que fa servir l’atenció presencial en les dependències municipals puga rebre informació sobre la possibilitat de fer eixos tràmits online i com sol·licitar el certificat digital. “L’objectiu és afavorir quan siga possible que, els usuaris de l’atenció presencial, puguen fer una transició còmoda i amable cap a l’administració electrònica”, ha indicat Pere Fuset, qui proposa que es desenvolupen fitxes a mode de guia per orientar sobre els tràmits més recurrents a l’atenció presencial.

“En menys de 10 anys, en bona part gràcies a un fort impuls polític i un extraordinari i eficient treball tècnic, l’administració electrònica de l’Ajuntament de València ha passat de representar el 0,7% del total d’instàncies registrades a prop del 70% assolit en 2023 per la Seu Electrònica”, ha indicat Fuset.

El regidor valencianista ha recordat que l’aposta constant per millorar l’abast, l’accessibilitat i la senzillesa de l’administració electrònica ha valgut diversos premis i reconeixements, entre ells la consideració de l’administració local més madura de tots els ajuntaments d’Espanya segons els criteris d’auditoria de la consultora EY.

L’administració digital no només ajuda a guanyar agilitat, eficiència i transparència per a les institucions sinó que també estalvia paper, temps, desplaçaments, cues i recursos, especialment a la ciutadania. Segons la formula de càlcul abreujada de la FEMP, només en 2022 el veïnat de València va poder estalviar-se prop de 22 milions d’euros.

“Però la transició digital no té el mateix ritme per a totes i tots i hi ha sectors especialment vulnerables a patir la bretxa digital que necessiten garanties de poder continuar fent servir l’atenció presencial. De la mateixa manera també és convenient dotar d’informació i formació a aquelles persones que vulguen voluntàriament sumar-se progressivament a l’administració electrònica i els seus avantatges”, ha conclós Fuset.