L’exregidora de Cultura, Gloria Tello, denuncia que el pressupost dedicat als concerts de l’Orquestra de València dins de la programació del Palau de la Música disminueix en un 20 %.

En paraules de la portaveu adjunta de Compromís per València, Gloria Tello, “resulta decebedor comprovar com en la primera programació artística elaborada pel govern de María José Catalá en el Palau de la Música, l’aposta pels concerts de la nostra Orquestra de València passa a ser secundària, reduint-se el seu pressupost en més de 240.000 euros respecte al de la temporada anterior. En concret, es passa d’1.194.270 euros de la Temporada 2023/2024 als 953.515,28 de la Temporada 2024/2025 que ara s’aprova”.

A més a més, assenyala Tello, “el govern de Catalá ha eliminat l’aposta pels músics i pels solistes valencians, ja que la programació presentada per l’actual equip directiu sols contempla dos concerts de dos membres de l’Orquestra de València com a solista i cap altre professional valencià, professionals als quals se’ls ha tancat la porta després de huit temporades. Un menyspreu que s’estén a la música valenciana i espanyola en general”.

D’altra banda, apunta la regidora valencianista, “no considerem positiu l’excés de concerts programats al director titular, Alexander Liebreich, ja que esta sobreprogramació va contra l’enriquiment professional dels professors i professores de l’Orquestra de València”.

Des de Compromís aclaren també que molts dels concerts internacionals programats ja venien reservats per l’anterior director de l’organisme, no suposant la resta un excessiu salt qualitatiu. De fet, molts es repeteixen respecte a la programació de les darreres temporades.

En definitiva, resumeix Tello, “comprovem com amb el govern del PP torna la política de l’autoodi en l’àmbit cultural, ja que els nous gestors del principal auditori municipal donen l’esquena al gran potencial valencià en la seua aposta artística”.

Per estos motius Compromís ha votat en contra de la proposta de programació del Palau de la Música per a la temporada 2024-2025 en el consell d’administració de l’organisme autònom que s’ha celebrat hui a l’Ajuntament.