• Grezzi anima al govern de PP i Vox a passar de les paraules als fets després d’un any de govern en el qual —”amenaces al marge”— el govern de PP i Vox només han produït de propi encuny “200 metres de carril bici pintats sobre una vorera”.
  • Compromís exigeix que es reprenguen els treballs de millora ja iniciats en Germanies, Cuba, Alfauir, Avinguda de la Plata, Burgos o Carters.

Transcorreguts 13 mesos de govern de PP i Vox en els quals el treball de construcció de carrils bici a València pràcticament s’ha limitat a concloure els projectes empresos pel govern de Joan Ribó que estaven ja en fase execució o pràcticament adjudicats, i amb la ciutat ficada de ple l’any de la seua capitalitat verda europea, el que fora titular de l’àrea de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha emplaçat a Catalá a posar-se a la feina i complir la seua promesa que anava a corregir els carrils bici amb més deficiències de la ciutat.

I és que, com denuncia el regidor valencianista, el govern de Catalá no sols no ha fet cap gran actuació de factura pròpia, sinó que ha paralitzat algunes de les millores programades sota la seua supervisió, però que estaven en fases més inicials. Així es pot constatar simplement consultant la web dels pressupostos participatius, en la qual es pot vore com els projectes de millora de carrils bici previstos a València (com la reordenació dels carrils bici de l’Avinguda Alfauir, la baixada dels carrils bici en vorera en dues rotondes de l’avinguda de la Plata, la baixada a calçada del carril bici del carrer Burgos, la millora del segon tram del carril bici al carrer Cuba, o la connexió directa del carril bici del carrer Carters fins a Llanera de Ranes) estan tal qual van ser deixades pel govern de Joan Ribó.

“Es tracta de projectes dels quals el disseny i la redacció estaven molt avançades, i fins i tot els planols ja els havíem supervisem amb els tècnics, per la qual cosa, transcorregut un any, si no s’hagueren donat ordres en sentit contrari, haurien d’estar ja a punt d’adjudicar-se, construint-se o en algun cas, acabats. No obstant això, encara que Catalá va assegurar que corregiria els carrils bici que molestaran als vianants, tots estos projectes estan paralitzats, i l’únic carril bici que han fet de factura pròpia ha sigut un pintat sobre la nova vorera del Pont d’Aragó en lloc de la calçada on estava previst, llevant dos terços d’espai als vianants i possibilitant freqüents conflictes entre estos i els usuaris del carril”, lamenta Grezzi.

“La ciutadania demana que es milloren molts carrils bici en tots els barris, és cert, perquè en el seu moment, amb l’ànim de no restar ni un centímetre d’espai al destinat de manera sobredimensionada al trànsit, es van fer moltes barbaritats. I no és de rebut que, quan has fet campanya dient que anaves a posar ordre amb els carrils bici, arribes al govern i paralitzes —per posar un altre exemple— el projecte de millora integral i renaturalització de la gran via Germanies, que comportava la baixada del tram del carril bici en la vorera, que ja estava llest per a executar”, resumeix el que fora regidor de Mobilitat Sostenible.

Per eixe motiu, Grezzi portarà la pròxima comissió de Patrimoni una moció per a la reactivació imminent de tots estos projectes. “Si té paraula i és cert que li interessen alguna cosa els vianants i pensa corregir carrils bici, Catalá ho té fàcil, dir-li a Carbonell que vote a favor i reprenga urgentment el treball ja iniciat. Si en canvi, la seua política és la del no rotund a la mobilitat sostenible, pot seguir com fins ara”, conclou el regidor de Compromís.