El regidor Sergi Campillo denuncia que han retardat tant la licitació dels contractes per a l’assistència tècnica i de comunicació que no es formalitzaran fins al 26 de juny, un dia després que comencen els actes. Campillo anuncia que demanarà accés a tots els expedients que tenen a vore amb estes trobades “per vigilar que no s’ha produït fraccionament de contractes, el que és altament probable tenint en compte com va gestionar el govern de Catalá la gala d’inauguració”.

“La gran contractació per donar suport tècnic i de comunicació als actes més importants de Capital Verda Europea no estarà llesta a temps per la desídia i la incompetència de Catalá”, així ho assegura el regidor de Compromís per València Sergi Campillo qui ha explicat que “este fet obligarà al govern del PP i Vox, una vegada més, a fer segurament un fum de contractes menors per cobrir tot allò que no podran cobrir amb les contractes previstes perquè no han arribat a temps”.

Es tracta del contracte que Las Naves va traure a licitació per a l’organització de les actes dins de la Capitalitat Verda Europea del 2024, “un contracte de suport tècnic que es va licitar el passat 2 d’abril quan ja havia passat el primer trimestre de la capitalitat. Tot un despropòsit”, assenyala Campillo.

El contracte té per nom “Servicis de disseny, organització i producció d’esdeveniments, així com l´estratègia de comunicació i disseny i creació de creativitats gràfiques i audiovisuals per desenvolupar el projecte València, Capital Verda Europea 2024” i està dividit en tres lots amb un pressupost d’ 1.157.024 euros. Els lots es van adjudicar el dia 5 de juny del 2024, però la seua formalització no estarà fins al 26 de juny, un dia després que comencen les actes principals, perquè estan sotmesos a recurs especial en matèria de contractació i s’ha de deixar un mínim de 15 dies hàbils entre l’adjudicació i la formalització dels contractes. I es formalitzaran el dia 26 si no hi ha recurs per cap altra empresa licitadora, el que mai és descartable en contractació pública, recuerda el concejal.

“La incompetència i la desídia en l’organització dels actes de la Capital Verda Europea és ja habitual amb este govern del PP i Vox. I és que pràcticament ningú en esta ciutat coneix que som Capital verda Europea quan va començar l’1 de gener de 2024 i estem a meitat de juny i ara ens hem assabentat que en els actes més importants, com són la Trobada de ciutats que formen part de la missió climàtica de la Unió Europea que es celebrarà la setmana que ve i la Trobada de capitals verdes europees, les assistències tècniques i de comunicació no podran estar operatives perquè s’han retardat en la licitació dels contractes. I és que la formalització dels contractes serà el dia 26 i estos actes comencen el dia 25 per la qual cosa és materialment impossible que les empreses puguen prestar els seus servicis en l’organització d’estos esdeveniments”.

El regidor Sergi Campillo ja ha anunciat que “des de Compromís anem a demanar accés a tots els expedients que tenen a vore amb estes trobades per vigilar que no s’ha produït fraccionament de contractes, el que és altament probable tenint en compte com va gestionar el govern de Catalá la gala d’inauguració”.