Nova reclamació del Síndic de Greuges al govern Catalá i Vox, ara per no facilitar informació sobre el cens de vivenda precària de persones que viuen en assentaments a la ciutat de València a la regidora de Compromís Lucía Beamud. El Síndic considera que l’Ajuntament té l’obligació de facilitar les dades i explica que al no fer-ho està posant traves al desenvolupament ordinari de la tasca d’oposició. El Síndic va donar un mes a Catalá per a informar de l’assumpte però n’ha fet cas omís, pel que el Síndic considera, en un segon informe, que el govern ha desatès les recomanacions de l’alt comissionat.

Per a Lucía Bemaud, la regidora de Servicis Socials, Torrado (PP), i l’alcaldessa Catalá, estan desatenent a la població en risc d’exclusió, amb una “vergonyosa retallada dels recursos destinats a estes persones” i ha recordat casos com el tancament de l’alberg “Casal d’Esplai” que donava allotjament a 47 famílies, “l’assetjament” a les persones sense sostre del riu, o l’increment de les persones sense sostre que s’està registrant a València, tal i com figura en l’últim recompte de sensellarisme a València.

            “La retallada i el tancament de recursos comporta de manera directa un increment de les persones que malviuen al carrer, i açò es tradueix en un augment del xabolisme i dels assentaments de vivenda precària. Estem convençuts que açò és el que vol amagar el PP i per això no donen les dades a les que l’oposició i, per extensió, tota la ciutadania, tenim dret a conèixer”, ha criticat Lucía Beamud.

            “L’Ajuntament ha d’actuar perquè estes persones no seguisquen vivint en estes condicions, espais on no tenen ni llum ni aigua –subministre, este últim, que s’ha tallat recentment- ni tenen les més mínimes condicions de vida. Recordem que són especialment vulnerables tots els menors que l’única vivenda que han conegut són este tipus de assentaments”, ha conclós Beamud.