El regidor Giuseppe Grezzi lamenta que, segons les dades municipals publicades este dilluns, “les mesures d’apertura als cotxes en el centre de València han provocat un increment generalitzat del trànsit motoritzat: en el carrer Colon pràcticament s’ha duplicat passant dels 4.690 en maig de 2023 als 8.448 cotxes en maig d’enguany. També s’incrementa en la resta de carrers on la senyora Catalá pretenia reduir com, per exemple, en Marqués de Sotelo un 20% més, en carrer Lauria més d’un 17%, en Pintor Sorolla un 16% més. Només en alguns altres com La Pau i Poeta Querol hi ha unes baixades mínimes”.

El regidor Giuseppe Grezzi, responsable de l’àrea de Mobilitat Sostenible durant el mandant anterior, critica que “les mesures regressives que està impulsant el govern de la senyora Catalá han provocat un increment de trànsit generalitzat. Com ja vam advertir si s’obria el trànsit des de la Porta de la Mar eliminant d’uns dels carrils reservat pel transport públic, era previsible que el trànsit per Colon es disparara: l’efecte crida a vindre en cotxe per este important eix econòmic i comercial està sortint el seus efecte perversos, mentre que la baixada en l’entorn és mínima o, fins i tot, s’incrementa”.

També són notables els increments de trànsit en el carrer Xàtiva i en Guillem de Castro, així com en Ferran el Catòlic, en Pérez Galdós i altres eixos de trànsit de la ciutat, “una demostració de que la senyora Catalá no té Pla de futur per València només implantar el seu Pla del Cotxe”.

Grezzi assenyala que “com a Capital Verda Europea, la nostra ciutat hauria de liderar la reducció de la contaminació i les emissions prenent la davantera entre totes les ciutats espanyoles i europees. A més, som una de les ciutats Missions que ha rebut el guardó de ciutat compromesa amb la reducció de les emissions i els contaminants, que suposa que per al 2030 haurà de ser en un 80%. Però la trista realitat és que Catalá no sols no proposa mesures per anar més enllà, per estar preparats per exemple per aplicar la nova Directiva sobre Qualitat de l’Aire quan d’ací a poc entre en vigor, si no que pràcticament està anant en sentit contrari”.

El regidor de Compromís per València assegura que “durant tot este primer any de govern el trànsit no ha parat de créixer, si esa era la intenció ho estan aconseguint amb nota: el saboteig de la ZBE sembla que també és part del Pla per posar en perill la salut de les persones provocant més problemes de congestió del trànsit, que acaba fent la vida impossible a qui no té més remei que anar en vehicle motoritzat amb motiu del treball que realitzen. És d’una gran irresponsabilitat”.