El regidor Pere Fuset alerta que amb el govern PP i VOX perillen activitats com la Trobada de Muixerangues, el festival Polirítmia, el cant d’estil  o el sarau de balls valencians. Exigeix que no censuren la cultura valenciana.

El regidor de Compromís per València, Pere Fuset, ha reclamat al govern de Maria José Catalá que mantinga dins de la programació de la Gran Fira de València la promoció de la riquesa del folklore valencià com la trobada de muixerangues, els recitals de cant d’estil valencià, el festival Polirítmia i la resta d’activitats de les Nits de Folk. El regidor valencianista reclama que “no es censure la cultura valenciana per sectarisme com ja han fet en la Cavalcada de Reis o als Concerts de Vivers” i que “no substituïsca les activitats tradicionals per caspa de marca blanca”.

Fuset recorda que “des de 2016 la Gran Fira de València ha tornat a ser una cita plural  i esperada amb una programació per a tots els públics on la cultura valenciana és un element transversal que combina tradició i modernitat”. Per eixe motiu, reclama a Catalá que “evite la desaparició de cites plenament consolidades com la trobada anual de les muixerangues valencianes, el sarau popular de balls valencians o  els recitals de cant d’estil i la resta d’activitats del cicle de Nits de Folk”.

El regidor valencianista, que fou responsable de Cultura Festiva amb els governs de Joan Ribó,  ha recordat  que “el cicle de Nits de Folk també acollia activitats com trobades de dolçainers, exhibicions de pirotècnia a l’antiga o un plural festival Polirítmia, que era possible amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura i que tot apunta que desapareixerà de la programació per l’al·lèrgia a la valencianitat per part de Vox amb la complicitat del PP”.

Fuset recorda que durant anys “estes activitats  de la cultura tradicional valenciana han omplit de públic places com la de l’Ajuntament, la Mare de Déu o la del Mercat i que la seua desaparició no tindria més sentit que el de destruir un treball fet i consolidat”.