·          Compromís critica que Catalá haja tancat l’alberg “Casal d’Esplai” que allotjava a 46 famílies i reclama al govern municipal que el reòbriga “de manera immediata”

·         Lucía Beamud denuncia que l’Ajuntament continua “amb les polítiques d’assejament a les persones sense llar en el riu”.

·         El nombre de persones sense sostre ha augmentat des que està Catalá en el govern, tal com demostra el darrer recompte.

Compromís ha desvetllat que el Síndic de Greuges ha cridat l’atenció al govern de Catalá pel tracte que està donant a les persones sense sostre i als col·lectius en situació de risc o d’especial vulnerabilitat derivats d’una situació de pobresa, en una resolució publicada recentment. Concretament, l’alt comissionat “comparteix la preocupació” que li ha traslladat la regidora de Compromís de l’Ajuntament de València, Lucía Beamud, al voltant de la vulneració de drets de les persones que es troben en una situació d’extrema vulnerabilitat al Cap i Casal.

Els valencianistes van traslladar al Síndic una sèrie d’accions que està duent a terme Catalá en relació amb el desmantellament de tres assentaments en l’antic llit del riu en una operació en la que han sigut identificades les persones que habiten en una zona que es considera com un lloc de refugi per a persones sense llar i on, fins i tot, s’han produït algunes detencions.

El Síndic de Greuges alerta que “l’actuació de l’Ajuntament podria afectar el dret de les persones en situació d’extrema vulnerabilitat” i recorda a Catalá que estes persones estan en l’àmbit d’actuació preferent per part de les administracions públiques i que resulta necessari protegir els drets de la ciutadania a través d’una “eficient assignació dels recursos públics”.

En este sentit, la regidora Lucía Beamud ha criticat que Catalá estiga retallant els recursos a l’atenció de les persones sense sostre –persones que han augmentat des que està Catalá en el govern, tal com demostra el darrer recompte- i ha criticat especialment el tancament de l’alberg “Casal d’Esplai”, que donava allotjament a 47 famílies.

Per últim, el Síndic insta a Catalá a actuar i li recorda que té obligació d’oferir servicis i prestacions socials a les persones sense llar i que els ha de reconèixer els drets de les persones usuàries dels serveis socials. El síndic dóna un mes a Catalá per a acceptar estes consideracions.

Continuen les “polítiques d’assejament” al riu

La regidora Lucía Beamud ha tornat a desplaçar-se fins al jardí del riu i ha denunciat que les “polítiques d’assetjament” a les persones sense llar del govern de Catalá continuen produint-se. A més, ha recordat que el procés administratiu per a la construcció dels “estanys anti-indigents” continua endavant.