La portaveu adjunta de Compromís València i exregidora de Benestar Animal de l’Ajuntament de València, Gloria Tello, exigeix al govern municipal que continue el pla que el govern de Compromís va impulsar en els darrers mandats per tal d’habilitar solars municipals buits per a albergar aquelles colònies felines que estiguen en risc, com ha estat el cas de la de les finques ocupades a l’avinguda Peris i Valero pel seu imminent enderrocament.

Estos blocs d’habitatges van ser desallotjats dilluns passat i seran enderrocats imminentment, posant en perill la integritat d’una colònia felina de 12 animals en la que ha sigut la seua casa durant una dècada. “Durant els nostres mandats a càrrec de la Regidoria de Benestar Animal”, diu Tello, “vam habilitar dos solars municipals per tal de poder albergar aquelles colònies felines que, com en este cas, es queden en risc greu per la imminent construcció o demolició d’edificis. En concret, vam habilitar un solar a l’avinguda del Port i vam destinar dos terrenys municipals en el barri de Mont-Olivet en l’interior de l’illa delimitada per l’avinguda de la Plata i els carrers Sapadors, Molina i Bisbe Jaume Pérez, amb una superfície de 2.404,49 m² i 241,5 m²”.

Així mateix, continua, “des de Compromís també reclamem una solució a llarg termini com és l’impuls del projecte d’un centre d’atenció als gats ferals amb instal·lacions adequades que continguen tant instal·lacions compartides amb altres gats com per garantir una atenció medica de qualitat”. El pla d’habilitació de solars, a curt termini, i la construcció del centre d’atenció als gats ferals, a llarg termini, suposarien una actuació integral per part de l’Ajuntament de València que permetria evitar situacions recurrents d’emergència en les colònies felines de la ciutat.

“Es tracta d’unes mesures fonamentals dins del Pla colonial felí que permeten garantir el benestar de molts animals que veuen amenaçats el seu futur en els espais on viuen. Hem de recordar que l’Ajuntament de València, en tant Administració Pública, té una obligació ineludible en la gestió de les colònies felines amb qui compartim ciutat i un deure en continuar fent de València una ciutat amable amb tots els éssers vius”, remarca Tello.