La portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Papi Robles, ha celebrat este matí que la fiscalia haja obert una investigació per delictes d’odi a la regidora que forma part del govern de Català, la senyora Herrero, per les seues manifestacions obertament racistes a les xarxes socials com “X”. Robles ha interpel·lat directament a la senyora Catalá, i li ha preguntat “com segueix mantenint esta persona dins del Govern” i com la senyora Catalá, “dos setmanes després, ni tan sols ha estat capaç de condemnar les expressions que fa esta senyora de manera pública”. Per a la portaveu valencianista “és molt perillós que regidores de l’Ajuntament de València facen afirmacions que inciten a l’odi, perquè això després genera agressions al carrer que estem veient que estan augmentant darrerament. No deixarem que les persones que ostenten càrrecs en institucions públiques expandisquen discursos contra les persones pel seu color de pell, per les seues idees polítiques o per la seua orientació sexual, i que l’alcaldessa no faça res”.

“A més, volem instar també la societat civil organitzada, totes les forces democràtiques, tots els sindicats, partits polítics i totes aquelles persones que se senten desprotegides, que acudisquen a la Fiscalia perquè s’investiguen estos fets. És la manera més eficaç que tenim per lluitar contra l’avanç de l’extrema dreta i dels discursos d’odi. Estem protegides, hui es demostra, i des de Compromís volem animar a tot el món a que recorrega a este tipus de mecanismes”, ha animat Robles.

Finalment, Robles ha insistit que no es pot consentir que una regidora que representa València, que té persones de tots els llocs, de totes les procedències, de totes les cultures, de totes les capacitats físiques, psíquiques o qualsevol tipus de diversitat social, “se senten totalment desprotegides i atacades pel seu govern. Quan ho fa una regidora, ho fa l’alcaldessa. Per tant, senyora Català, done un pas endavant i cesse la senyora Herrero per demostrar-li a la societat que vosté vol protegir tots els valencians i valencianes”.