·         Ferran Puchades lamenta que “avança a pas de tortuga el conveni amb el port de València” mentre les empreses privades ja “opten a gestionar la meitat del recinte”

El regidor de Compromís a l’Ajuntament de València, Ferran Puchades, ha denunciat hui la “desídia” de l’alcaldessa de València, María José Catalá, en l’aprovació del conveni amb l’Autoritat Portuària de València, que “ha de regir el funcionament de la part de la Marina que no va ser privatitzada a l’inici del mandat” i “ja va amb retard” després de sis mesos per redactar el document interadministratiu amb l’Autoritat Portuària de València que “ha de desbloquejar d’una vegada per totes una situació que afecta a una zona que fins ara era patrimoni de tots els ciutadans i enclavament estratègic per atraure inversions sostenibles”.

Segons ha recordat l´edil valencianista, “mentre la tramitació del conveni de gestió de l´espai públic avança a pas de tortuga, s´estan perdent oportunitats per a la ciutat. Això sí, paral·lelament es regala a la iniciativa privada un lloc que hauria d´estar enfocat a les activitats lúdiques per a tots, i no només al negoci i gaudi d’uns quants”.

Puchades ha instat el govern municipal a “accelerar la tramitació administrativa” per a l’aprovació del conveni amb l’Autoritat Portuària, que, segons ha explicat, “avança massa lenta per als interessos de la ciutat”. Així, ha apostat perquè la Marina de València “torne a ser un espai públic gestionat des de l’interès general, on els valencians i les valencianes, sobretot, dels barris marítims, puguen retrobar-se amb el mar i gaudir d’activitats culturals i lúdiques enlloc de cedir l’espai al negoci privat d’uns quants”.

“Lamentem que les decisions de l’Ajuntament respecte a la Marina vagen en un sentit totalment oposat a l’ús ciutadà que s’havia fet durant els governs de Joan Ribó”, ha afirmat el regidor de Compromís. Alhora, ha criticat que “enlloc de pensar en activitats i esports nàutics per a la majoria de la ciutadania es pense a celebrar novament l´elitista Copa de l´Amèrica” i que “en lloc de centrar-se en l´interés general es pense en la privatització dels espais públics per al gaudi d’uns quants”.

Privatització de l’espai públic

Pel que fa a això, Ferran Puchades ha recordat que tres empreses privades opten al contracte que l’Autoritat Portuària va llançar el 5 de desembre passat per a la concessió administrativa d’ocupació amb destinació a instal·lacions nauticoesportives, a la zona nord del Port de València, que, com ja va denunciar Compromís, “suposa la privatització d´este espai públic amb el vistiplau de l´alcaldessa de València, i renunciar a un enclavament estratègic i un element tractor per atraure innovació i inversions sostenibles a la ciutat de València per deixar-lo en mans d´empreses privades centrades en altres objectius allunyats de l’interés públic”.

En este sentit, Puchades ha explicat que això implica que una empresa privada passarà a gestionar durant 35 anys, prorrogables a 50, “no només els 950 amarratges d’embarcacions d’esbarjo de la Marina, sinó també 235.000 metres quadrats de superfície, cosa que equival quasi a la meitat del conjunt del recinte nàutic”. En este sentit, des de Compromís han mostrat “la seua preocupació”.