L’alcalde de València, Joan Ribó, ha rebut a l’Ajuntament el president de la Fundació Railowsky, Juan Pedro Font de Mora, amb qui ha parlat de la importància i la necessitat de donar a conéixer la memòria gràfica de la ciutat. L’alcalde ha assenyalat l’interés que té per a les societats poder conéixer, recrear i fins i tot «veure» el seu passat, i en este camp la fotografia complix una funció principal.
Joan Ribó ha subratllat la voluntat de l’Ajuntament de col·laborar per a posar a disposició de tota la ciutadania l’àmplia memòria gràfica de València, una gran part de la qual conserva i promociona la Fundació Railowsky. Tal com han explicat tant l’alcalde com el president de la Fundació al final de la trobada, els fons de l’entitat guarden imatges fins i tot de la ciutat de València quan mantenia en peus bona part de les seues muralles.
Per això, Ribó ha manifestat la necessitat de disposar també d’un espai que permeta donar a conéixer i exposar la memòria gràfica tant de la ciutat com de la Comunitat. «És una experiència cultural i personal molt destacada i, des de l’Ajuntament, volem treballar i col·laborar de manera molt seriosa per a poder acostar esta riquesa cultural a la ciutadania».
LA LLEI DEL JOC
Després d’explicar als mitjans de comunicació el contingut de la reunió, l’alcalde ha respost les preguntes de les i els periodistes sobre el paper dels ajuntaments en la gestió i tractament de les activitats d’apostes. «És un tema molt inquietant», ha afirmat Ribó, qui ha expressat «preocupació en veure anuncis de cases d’apostes i de joc en línia que conten amb el suport de cares molt conegudes en eixa propaganda, i quan veiem, a més, que els locals proliferen sobretot en els barris de rendes baixes i mitjanes de les ciutats».
Tal com ha denunciat l’alcalde, això suposa una «incitació a la ludopatia que, des de l’Ajuntament tenim la voluntat de regular». Ribó ha lamentat les dades sobre la joventut que presenta problemes de joc, «per la qual cosa, igual que hi ha control de les administracions sobre altres patologies addictives, també cal implementar una regulació en este cas; i fer-ho juntament amb la Generalitat». Cal tindre en compte que les Corts Valencianes estan tramitant actualment l’anomenada Llei del Joc. Ahir mateix, el Ple de l’Ajuntament, va aprovar una moció per a instar al Parlament a aprovar esta Llei, i perquè incloga que els ajuntaments puguen decretar zones saturades d’establiments de joc o d’especial protecció per a la població vulnerable que, a més, determine distàncies mínimes d’este tipus d’establiments dels centres educatius i altres espais de població vulnerable com les residències de persones majors. «Volem col·laborar i restringir l’establiment d’estos centres, i evitar processos de saturació en determinades zones de la ciutat», ha conclòs l’alcalde.