La planificació urbanística de Natzaret, la delimitació de la frontera entre el barri i la zona portuària, o les preocupacions per millorar l’educació, la salut, l’ocupació i la promoció econòmica del veïnat d’este barri dels Poblats Marítims han sigut alguns dels assumptes tractats hui en la reunió que ha mantingut l’alcalde de València, Joan Ribó, amb experts, especialistes, col·lectius, i veïns i veïnes del barri. La posada en marxa de l’Estratègia Integral de Participació en Natzaret ha implicat el treball conjunt amb l’administració local per a atendre les necessitats, reclamacions i demandes socials, i millorar el barri de Natzaret.

 L’alcalde Joan Ribó, ha participat hui en la Comissió de Seguiment de l’Estratègia Integral de Participació de Natzaret, que s’ha celebrat al Centre Municipal de Servicis Socials del barri, «per definir els criteris per a millorar i desenvolupar la zona amb la participació de veïns i veïnes». En la trobada ha estat acompanyat per la presidenta de la Junta de Districte de Poblats Marítims i regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello; la regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez; la regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Neus Fàbregas Santana; el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià; i la regidora de Polítiques d’Igualtat, Isabel Lozano.

Joan Ribó ha explicat que «l’Ajuntament ha canviat el seu model de gestió per acostar-se a la ciutadania» i d’esta manera ha ressaltat «la importància de la trobada de hui que és una fita important per a Natzaret, ja que sobre una sèrie d’eixos transversals, tracem juntament amb el veïnat del barri els principals objectius a escometre a curt, mitjà i llarg termini».

Així, esta comissió ha abordat la planificació urbanística pendent al barri, amb el desenvolupament del Pla Especial Natzaret Est, ja redactat, i ara en fase de tramitació. A la reunió també s’ha plantejat la creació d’un corredor verd que exercirà de frontera entre el barri i el Port, on actualment ja s’executa el parc provisional de Desembocadura.

Un altre dels objectius és la millora de l’espai públic i la mobilitat, per exemple amb la posada en marxa de les obres de la línia pendent del metro, la L10, que unirà el barri de Natzaret amb el centre de la ciutat. A més, s’ha abordat la preocupació per la situació de l’habitatge, així com l’objectiu de l’Ajuntament de promoure la rehabilitació de vivendes per garantir que totes les persones compten amb un habitatge adequat.

«LA REGENERACIÓ D’UN BARRI CASTIGAT»

«Natzaret ha estat un barri històricament castigat a la ciutat, aïllat i amb pèrdua de patrimoni natural i paisatgístic, com va ocórrer amb la platja», ha assegurat l’alcalde, en aclarir que durant el present mandat «s’han fet passos importants per a regenerar el barri i compensar-lo». «Podríem destacar el Parc de Desembocadura en l’antiga zona de Moyresa, l’habilitació d’una zona d’equipaments esportius que donarà més vida al barri i exercirà de pantalla davant les instal·lacions portuàries, i la ubicació d’una zona d’ús terciari i educatiu».

A més, ha continuat, «s’han représ les paralitzades obres de la línia de metro L10 que unirà Natzaret amb el centre de la ciutat. I este canvi de model de l’Ajuntament, finalment, s’ha vist també reflectit en un Consistori que defensa els interessos de la ciutat i no desistirà d’això, demandant al Ministeri de Foment el soterrament de les vies de ferrocarril de Serradora, amb tanta afecció sobre el barri de Natzaret». En este punt, l’alcalde ha destacat «la voluntat de l’equip de govern municipal de disminuir l’impacte de les infraestructures del ferrocarril».

Els regidors presents en la trobada han donat compte de les actuacions del Govern de la Nau en les seues respectives delegacions, i que passen per ampliar l’oferta cultural i esportiva, l’anàlisi de l’educació i la preocupació per les polítiques de joventut i per a persones majors, la dinamització econòmica i de l’ocupació en el barri, així com el treball social i la inclusió de totes les famílies, la millora en l’espai públic i la seua urbanització, amb zones verdes i esportives.

En la reunió, que ha clausurat l’alcalde després d’atendre les preguntes del veïnat, el primer edil ha explicat «que es contemplen accions integrals que afecten transversalment tots els àmbits de la vida en el barri. I el més important de tot és que volem fer-ho colze a colze amb el veïnat».