Este dilluns es posa en marxa per tercer any consecutiu el Pla d’Esterilització Felí (PEF) que impulsa la Regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament de València. Esta iniciativa, inclosa en el Pla Colonial Felí, ha suposat en els dos primers anys de funcionament l’esterilització de 415 gats ferals. Com a novetat enguany s’incrementaran les clíniques veterinàries col·laboradores fins arribar a les 36.

Este dilluns es posa en marxa per tercer any consecutiu el Pla d’Esterilització Felí (PEF) que impulsa la Regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament de València. Esta iniciativa, inclosa en el Pla Colonial Felí, ha suposat en els dos primers anys de funcionament l’esterilització de més de 400 gates ferals. Com a novetat enguany s’incrementaran les clíniques veterinàries col·laboradores fins arribar a les 36.

“Com diu la nostra campanya, entenem que “una ciutat amb gats és una ciutat saludable”. Els gats duen a terme un control natural de les plagues y són beneficiosos per a la ciutat. Al mateix temps, volem que estos animals puguem millorar les seues condicions de vida i en este sentit, garantir el control de la població de gats ferals a la nostra ciutat i unes condicions òptimes per al seu benestar són l’objectiu del Pla Colonial Felí que este govern va impulsar ara fa dos anys. Els resultats són positius per als animals i per això volem continuar amb el Pla”, ha explicat la regidora de Benestar Animal, Glòria Tello.

El pressupost per al PEF enguany augmenta lleugerament respecte a les dos edicions anteriors fins arribar als 21.725 euros. En 2016, amb la col·laboració de 13 clíniques veterinàries s’esterilitzaren més de 200 gates mentre que l’any passat, amb l’ajuda de 26 clíniques, se n’esterilitzaren altres més de 200. “Volem agrair el treball que fan estes clíniques perquè sense elles no seria possible un control òptim de la població de gats ferals a València”, ha afirmat Tello.

La presidenta del Col·legi de Veterinaris de València (ICOVV), Inmaculada Ibor, ha destacat la col·laboració per tercer any amb l’Ajuntament i ha explicat la seua actuació “com a intermediaris entre el consistori i els veterinaris clínics per facilitar l’assignació i la gestió de les intervencions, així com el disseny del protocol de logística i de la intervenció quirúrgica que asseguren que les esterilitzacions es practiquen amb totes les garanties necessàries”. A més, ha reiterat la seua disposició per “col·laborar en campanyes i actuacions que redunden en el benestar animal i en la conscienciació de la societat en temes com la tinença responsable, l’adopció o contra l’abandonament”.

Enguany, com l’any passat, l’estratègia inclourà la col·laboració d’associacions protectores d’animals que col·laboren en la captura i el trasllat a les clíniques veterinàries, on signen el document de control d’esterilització tant qui col·labora amb cada colònia, com qui realitza el trasllat de l’animal i qui realitza l’esterilització.

PLA COLONIAL FELÍ

Tello també ha facilitat dades actualitzades d’algunes de les actuacions més importants del Pla Colonial Felí amb l’objectiu de controlar els gats ferals i garantir la seua salut i benestar, com ara el reconeixement de les persones que cuiden les 283 colònies que hi ha a la nostra ciutat. “En total hem acreditat ja 273 persones col·laboradores, que ja tenen el seu carnet que els identifica com a persones cuidadores de vora 3.000 gats”, ha explicat.

D’una altra banda, Tello ha destacat que s’ha complementat esta tercera edició del Pla Colonial Felí amb la instal·lació de mupis per la ciutat que permeten visualitzar a veïns i veïnes que els gats ferals i les persones que els cuiden, tenen el suport de l’Ajuntament de València perquè són molt beneficiosos a la ciutat i perquè volem que estos animals tinguen les millors condicions de vida possibles.