L’Ajuntament de València instal·larà un ascensor adaptat en la Casa Forestal d’El Saler amb l’objectiu d’eliminar les barreres arquitectòniques que hi quedaven. En el marc d’esta intervenció també s’adaptaran els banys de la primera planta, tal com ha informat el regidor de Govern Interior i Devesa-Albufera, Sergi Campillo.
El pressupost de licitació d’este projecte és de 58.042,78 euros, el termini d’execució de tres mesos i està previst que l’obra s’inicie el pròxim 21 de març. “L’actuació ve motivada pel fet que la Casa Forestal és ara un edifici obert a l’ús ciutadà i entronca en la política municipal de fer accessibles tots els edificis públics de l’Ajuntament”, ha explicat el regidor.
En este sentit, ha recordat que “el govern de Joan Ribó ja va fer actuacions per fer més accessible este espai, instal·lant una rampa de fusta fa ara dos anys, per permetre que les persones amb cadira de rodes i mobilitat reduïda pogueren accedir fàcilment al pati i a la planta baixa de la Casa. A més, també reformàrem el bany de la planta baixa amb l’objectiu de fer-lo també accessible. Amb l’actuació de l’ascensor finalitzem les obres d’adaptació en este emblemàtic espai municipal.”
La Casa Forestal del Saler es localitza a l’interior del bosc de la Devesa de l’Albufera. Construïda en 1920, va ser condicionada en la segona meitat de la dècada dels 50. En ella se situa la seu de la Guarderia Forestal de Devesa-Albufera, que és un cos de funcionaris dedicat expressament a la vigilància de la Devesa i el llac de l’Albufera. Este cos depén del servici Devesa-Albufera i actua de manera complementària a la Policia Local, que també compta amb agents a la Casa Forestal. La Guarderia Forestal ja prestava este servici quan la Devesa i l’Albufera eren patrimoni de la corona espanyola, passant a dependre de l’Ajuntament de València després de la seua adquisició a patrimoni de l’Estat en 1927.
La Casa Forestal del Saler conté en el seu interior i exterior element ceràmics de gran valor i interés, com una magnífica representació, en la planta baxa, de la llegenda de La serp de la Sanxa i el pastor, immortalitzada per Blasco Ibáñez en la seua novel·la Cañas y Barro.