L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat este matí en l’acte de commemoració del XXV aniversari de l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes Primo Yúfera, nascut de la col·laboració entre la Universitat Politècnica de València i el Centre Superior d’Investigacions Científiques, CSIC. Ribó ha elogiat la labor d’investigació que du a terme este centre, i ha lamentat les retallades que ha patit el món de la ciència en tot el territori estatal en els últims anys.
En un acte que ha comptat amb la presència del president del CSIC, Emilio Lora Tamayo, i del director de l’Institut, Vicente Pallás, l’alcalde ha assenyalat l’orgull que suposa per a la ciutat de València comptar amb un centre com l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes Eduardo Primo Yúfera. I ha recordat que la nostra ciutat “ha sigut Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible durant l’any 2017, triada per la FAO, període en què ha iniciat una labor que té la ferma voluntat de continuar per a convertir-se en un referent internacional en salut i seguretat alimentària”.
L’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes Primo Yúfera va ser creat fa ara 25 anys, fruit de la col·laboració entre la Universitat Politècnica de València i el Consell Superior d’Investigacions Científiques, CSIC. L’alcalde ha subratllat el seu paper en estos anys de “servici a l’agricultura i a la societat”, i ha destacat la seua “vocació d’excel·lència científica i el seu afany d’innovar i avançar en un camp d’investigació on la transferència de coneixement a la societat, i també a l’important sector agroalimentari valencià, ha sigut molta i molt positiva”.
No obstant això, Ribó s’ha referit també a les retallades pressupostàries que ha patit en els últims anys l’àmbit de la investigació en tot l’Estat, “que han significat en molts casos una paralització de projectes i línies d’investigació i han posat en perill molts llocs de treball, a més de generar fugida de talents i frustració”, ha afirmat.