La Universitat Popular de València enceta per primera vegada un sistema de matriculació online per a les activitats dels curs 2017/18. La regidora d’Igualtat, Isabel Lozano, ha anunciat este matí que demà dijous, 7 de setembre a les 09:00 hores s’obrirà la plataforma d’accés que permetrà triar, en una primera fase, entre 21 activitats de cicle llarg que formen part de la programació habitual de la UP.
Les persones interessades podran optar a més de 500 grups d’activitat distribuïts entre les 30 seus de la UP a la ciutat. El període de matrícula exclusivament telemàtica es mantindrà obert del 7 al 17 de setembre, i un 20% de les places disponibles quedaran reservades per a matriculació presencial del 18 al 21 de setembre, en atenció a persones amb dificultats d’accés als processos online.
La regidora Lozano ha explicat que “continuem millorant el gran recurs social y cultural que representa la Universitat Popular de València, per això, per al nou curs, ampliem considerablement l’oferta d’activitats per als barris i pobles de la ciutat i facilitem l’accés mitjançant un procés molt més senzill de matriculació on-line”.
L’oferta global de la Universitat Popular de València experimenta el present curs 2017/18 un important increment amb la programació d’activitats de cicle curt, que s’ofereixen sota el paraigües del programa “Coordenades. Aules obertes”, una proposta formativa que se suma a les activitats de cicle llarg i que enguany constarà de 46 monogràfics, 93 tallers i 59 conferències, i la consolidació del programa ‘Viure en valencià’, que també incrementarà, fins a 35 grups, la formació de valencià a la major part dels centres UP. Els cursos de “Coordenades. Aules obertes” i de “Viure la Universitat Popular” del curs 2017/18, constaran d’una oferta de 742 grups, 80 més que al curs anterior.
El nou procediment de matrícula és molt senzill i intuïtiu. A més, esta setmana els centres de la Universitat Popular estan oberts per facilitar informació al públic en relació a la programació i al nou procés de matriculació i oferir sessions informatives amb suport audiovisual, per tal de facilitar l’accés.
La matrícula es pot formalitzar mitjançant la web www.universitatpopular.com o des de dispositius mòbils, amb la nova aplicació que la Universitat Popular ha publicat tant per a Android com per a Apple, i a la que es pot accedir des de la App Store.
En total, només pel que fa al cicle llarg hi ha previstos 42 grups formatius a la seu d’Algirós, 19 a Benicalap, 25 a Benimaclet, 18 a Benimàmet, 16 al Cabanyal i Natzaret, 10 a Castellar, 23 a Ciutat Vella, 7 al Palmar, 16 a La Torre i Forn d’Alcedo, 35 a la Malva-rosa, 20 a la seu de Marxalenes, 30 a Morvedre, 34 en Nou Moles i Abastos, 21 als Orriols, 13 a Pinedo, 11 en Borbotó, Massarrojos i Poble Nou; uns altres 11 a Carpesa, Cases de Bàrcena i Benifaraig, 35 a Rovella, 51 a Russafa, 20 en Sant Isidre, 32 en Sant Marcel·lí i 20 en Trafalgar.
Les activitats de cicle llarg d’enguany són: Formació Bàsica, Formació General, Espanyol per a estrangers/es, Cultura Valenciana, Informàtica, Anglés, Artesania, Ceràmica, Pintura i Dibuix, Gimnàstica, Balls de Saló, Tall i Confecció, Restauració de Mobles, Esmalts, Dansa Valenciana, Tabal i dolçaina, Música, Ioga, Comunicació, Fotografia i Teatre.
Lozano ha explicat que “coincidint amb l’inici de curs, la Universitat Popular de Nou Moles estrenarà local al carrer Torres, 12 i la Universitat Popular recupera l’activitat a Les Cases de Bàrcena. Les clases es desenvoluparan a l’edifici de l’alcaldia”.
Cal recordar, a més, que enguany estarà ja en marxa el recentment rehabilitat -per la regidoria d’Igualtat- palauet d’Aiora, que és una important seu de la Universitat Popular. A més Lozano, també ha recordat que la regidoria d’Igualtat i Polítiques inclusives ha encarregat ja la redacció del projecte d’un dels edificis del futur Parc Central que estarà destinat a la Universitat Popular i que tindrà un espai obert a usos veïnals i culturals.