L’Ajuntament de València s’adherirà pròximament a l’acord marc en què treballen la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) sobre mobilitat entre les administracions públiques per raó de violència de gènere. El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, i la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, s’han reunit este matí amb el secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Ferran Puchades, per concretar la futura adhesió del consistori.
L’objectiu d’esta iniciativa és facilitar la mobilitat de les empleades públiques que són víctimes de gènere. “Al Govern de la Nau apostem per facilitar als nostres treballadors i treballadores la mobilitat interna i, per descomptat, entenem que una empleada que és víctima de violència de gènere ha de tenir encara més fàcil la possibilitat de traslladar-se a un lloc de treball semblant en una altra administració”, ha explicat Campillo.
Per la seua part, Lozano ha afirmat que “és una satisfacció per a l’Ajuntament de València poder adherir-nos a este acord que té com a objectiu garantir el dret de les nostres treballadores víctimes de violència a refer les seues vides en les millors condicions possibles”.
Una vegada s’aprove pel Consell el conveni amb la FVMP el Ple municipal podrà aprovar l’adhesió de l’Ajuntament a eixe acord marc. La Conselleria oferix la possibilitat d’adhesió a eixe conveni a tots els ajuntaments valencians perquè les treballadores públiques víctimes de violència de gènere puguen canviar d’administració i localitat per fer efectiva la seua protecció o el dret a l’assistència social integral.
Les administracions, inclós l’Ajuntament de València, es comprometen amb este conveni, entre altres qüestions, a comunicar a les treballadores víctimes de violència de gènere els llocs vacants en les localitats que els interesse, facilitar-los l’ocupació efectiva en llocs de treball de característiques semblants als seus i tramitar preferentment estos procediments. A més, han de protegir la intimitat de les víctimes i fonamentalment les seues dades personals.
Des de la regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives es reclama que este tipus de mesures per a protegir i ajudar les víctimes de la violència de gènere, també es puguen aplicar a altres àmbits laborals del sector privat.