Ferran Puchades ha denunciat que la reducció del 4% empitjora l’atenció ciutadana i el funcionament de l’administració.
L’Ajuntament de València ha tancat l’any 2024 amb un total de 5.334 llocs de treball ocupats, dels quals 1.699 corresponen a la Policia Local i 435 al cos de Bombers. Les 3.200 persones restants es dediquen a les tasques d’administració pública i d’atenció a la ciutadania, i són un 4% menys que l’any anterior. Entre estos professionals es troben mestres d’escoles municipals, treballadors dels serveis socials, arquitectes, inspectors de sanitat i personal encarregat de supervisar l’obertura d’activitats econòmiques o apartaments turístics.
Esta xifra contrasta amb les dades del 2023, quan l’Ajuntament comptava amb 5.321 llocs ocupats, dels quals 1.535 pertanyien a la Policia Local i 451 al cos de Bombers, deixant 3.335 persones dedicades al funcionament quotidià de l’administració municipal. En un any s’han perdut 135 llocs de treball, una reducció del 4% en el personal encarregat de prestar serveis públics.
Segons el regidor de Compromís, Ferran Puchades, “crida l’atenció que el nombre de vacants sense cobrir haja augmentat en serveis fonamentals per al desenvolupament econòmic de la ciutat, com ara el Servei d’Inspecció Municipal (43% més de vacants), el Servei d’Obres (71%), el Servei de Llicències Urbanístiques (39%) o el Servei de Llicències d’Activitats (38%).”
El regidor valencianista denuncia que “estos serveis, claus per garantir la seguretat jurídica i el compliment de la normativa en l’activitat econòmica, estan quedant-se sense personal per la passivitat del govern municipal, que no cobreix les baixes ni les vacants generades per trasllats de personal.”
A més, Puchades assenyala una estratègia clara per part del govern de Català: “Els governs de dretes sempre han vist l’administració pública i els serveis a la ciutadania com un obstacle per a les seues polítiques de desregulació i eliminació de controls legals. Per això, sistemàticament han impulsat mesures per debilitar l’administració i reduir els mecanismes de control.”
Finalment, Puchades ha conclós: “El Partit Popular sempre ha optat per una administració reduïda, amb menys efectius, desmotivada i sobrecarregada de treball per la manca de cobertura del personal necessari. Això posa en risc la qualitat dels serveis públics i impedeix una gestió moderna, eficient i pròxima a la ciutadania.”