La formació valencianista acusa a Catalá d’ignorar en el plec de condicions per a la licitació d’este contracte la Llei de l’Horta de València i el Codi de Bones Pràctiques en Sèquies. El regidor Sergi Campillo recorda que estan protegides i lamenta que no s’haja demanat cap informe al Consell de l’Horta. Per això adverteix que “des de Compromís ens oposarem a qualsevol modificació de l’arquitectura tradicional de les sèquies de francs i marjals tapant-les com ja va fer el PP en el passat”.

Recentment l’Ajuntament de València ha licitat el nou contracte de “Servici Públic de manteniment, dragat, neteja i conservació de la xarxa de sèquies del sistema de francs, marjals i extremals de València”. Un contracte que, com denuncia el regidor de Compromís Sergi Campillo, no fa esment a que totes estes sèquies estan dins de l’àmbit de la Llei de l’Horta de València ni al Codi de Bones Pràctiques en Sèquies que té disponible el Consell de l’Horta. Tampoc fa referència el contracte a les experiències de manteniment respectant la idiosincràsia de les sèquies que s’han fet al Consell Agrari de València durant els passats mandats.

El regidor Sergi Campillo assegura que “des de Compromís no entenem perquè davant la licitació d’este contracte de manteniment de francs i marjals, des de l’Ajuntament no s’ha demanat un informe al Consell de l’Horta”. Este informe, explica Campillo, “és important perquè la Llei de l’Horta protegeix l’arquitectura tradicional de les sèquies valencianes i haguera sigut recomanable comptar amb el Consell de l’Horta que té experiència i normes tècniques de com s’ha de mantindre i actuar en les sèquies de l’àmbit de protecció de la llei”.

Per al regidor valencianista una de les claus d’este contracte de manteniment també hauria de ser conservar esta arquitectura tradicional valenciana en el sistema hidràulic de les nostres sèquies. “Des de Compromís advertim a Catalá que ens oposarem a qualsevol modificació de l’arquitectura tradicional de les sèquies de francs i marjals, tapant-les com ja va fer el PP en el passat o eliminant la vegetació pròpia. Ara estan protegides i per tant s’han de conservar i s’han de naturalitzar el màxim possible”.