La regidora Lluïsa Notario denuncia que “eixa obra no existeix” i exigeix a Catalá transparència. Notario assenyala que el procés de licitació de la redacció del projecte no apareix en la plataforma de contractació de l’OAM del Palau de la Música ni de l’Ajuntament. I d’altra banda, explica la regidora, un contracte d’estes característiques només es pot fer mitjançant una licitació oberta en la que qualsevol empresa pot presentar-se, mai convidant a tres empreses que l’administració tria sense concurrència competitiva. Per això, Notario assegura que “allò que planteja el PP en este anunci és legal i tècnicament impossible. Això vol dir que estan incomplint la llei de contractes o que estan enganyant a la ciutadania amb una noticia fraudulenta”.

Compromís ha traslladat el cas a la Sindicatura de Greuges perquè considera que “la noticia anunciada pel govern municipal de València és falsa o estan obstaculitzant la labor de l’oposició ocultant la informació”. La regidora Lluïsa Notario recorda que el dia 18 de juliol el govern de Maria José Catalá anunciava que la direcció del Palau de la Música, en col·laboració amb els Servicis Centrals Tècnics de l’Ajuntament, està treballant en un pla d’actuació basat en les necessitats de rehabilitació no contemplades en la intervenció executada pel govern de Compromís. En eixe mateix anunci, el govern municipal assegura que el cost total estimat de les actuacions ascendeixen a 6,4 milions d’euros, que la direcció del Palau ha llançat la invitació a tres empreses per a la redacció del projecte i la direcció d’obra, ofertes que ja han rebut, i que l’adjudicació és imminent. A més, anuncia una planificació en la qual indica que entre agost i setembre es farà la planificació de les obres i que en desembre començaran, fet que, com explica Notario, és materialment impossible pel procediment i els terminis establerts en la Llei de Contractes del Sector Públic (LCSP).

Segons Lluïsa Notario, qui va ser la regidora de Contractació durant el govern progressista i també responsable de l’obra de rehabilitació del Palau de la Música, “allò que planteja el PP en este anunci és legal i tècnicament impossible. Per tant, estem davant un anunci que només pot tindre dos lectures: que estan incomplint la llei de contractes o que estan enganyant a la ciutadania amb una noticia fraudulenta”. La regidora valencianista assegura que “si esta notícia fora certa, el procés de licitació de la redacció del projecte estaria en la plataforma de contractació de l’OAM o de l’Ajuntament i no apareix. D’altra banda, la llei és molt rigorosa pel que fa al compliment dels principis de transparència, publicitat i lliure concurrència i un contracte d’estes característiques només és pot fer mitjançant una licitació oberta en la qual qualsevol empresa pot presentar-se, mai convidant a tres empreses que l’administració tria sense concurrència competitiva”.

La regidora Lluïsa Notario assenyala que “des de Compromís hem demanat al president del Palau de la Música accés a l’expedient relatiu al pla d’actuació anunciat. La resposta de Jose Luis Moreno ha sigut que l’expedient al qual es fa referència es tramita per part de la Regidoria de Servicis Centrals Tècnics. La mateixa pregunta s’ha realitzat a Julia Climent, regidora delegada de Servicis Centrals Tècnics, qui ha contestat que no hi ha cap expedient relatiu al “Pla d’Inversió i Actuació en el Palau de la Música”, ni cap actuació a realitzar per este Servici”.

Per a Notario, “o els regidors implicats ens passen l’un a l’altre la pilota amagant la informació d’una obra que han anunciat a so de bombo i platerets o estem davant una notícia falsa. Si es tracta del primer dels casos, ja comença a ser una pràctica habitual que el govern de dretes de València obstaculitze el treball de l’oposició amagant informació”. Uns fets que Compromís ha posat en coneixement de la Sindicatura de Greuges que ha comunicat l’inici d’una investigació.