El regidor valencianista Pere Fuset ha lamentat que “el discurs ultra està creant un monstre antivalencià al que cal plantar cara” i ha fet  una crida a defensar “el dret i llibertat a parlar valencià”. 

El regidor de Compromís per València Pere Fuset ha anunciat hui que la formació valencianista demanarà explicacions al govern de Català després de la denúncia presentada per una entitat sobre l’expulsió d’una família a la piscina de Benicalap pel simple fet de parlar en valencià.

Fuset explica que, segons la denúncia de Plataforma per la Llengua, el passat 8 de juliol un veí de València va acudir a la piscina municipal de Benicalap amb els seus fills menors d’edat. Els fets van tindre lloc als banys de les instal·lacions, quan el personal de seguretat va intentar obligar-los a canviar de llengua i, quan la família s’hi va negar, els van expulsar del recinte sense cap justificació.

Segons el comunicat de l’entitat, la família intentava rentar els recipients del dinar. La persona encarregada de la neteja va buscar els agents de seguretat privada, per tal de resoldre els dubtes de la família sobre si podia netejar-ho al mateix lloc on omplia els poals per fregar el sòl. Un agent de la seguretat privada va exigir al pare que canviara la llengua i davant la petició del veí de València de poder continuar expressant-se en valencià, fou finalment expulsat junt als seus fills.

Fuset recorda que la piscina pública de Benicalap està gestionada per l’empresa Aquaval, i que fa un any, en este mateix recinte municipal, dos  agents de seguretat privada van ser detinguts per la Policia Nacional per un pressumpte delicte d’odi després de proferir insults racistes i amenaces a la integritat física.

El regidor valencianista ha instat a Català a posar-se en contacte amb la família afectada i a requerir a l’empresa concessionària de les instal·lacions municipals tota la informació necessària per esclarir els fets. Compromís vol saber així si  este possible cas de valencianofòbia hauria estat comès per  la mateixa empresa de seguretat que el passat any va patir detencions per possibles delictes d’odi racista. 

Fuset avança que reclamarà també informació sobre si les instal·lacions esportives depenents de l’Ajuntament de València complixen escrupolosament amb la normativa municipal pel que fa a l’ús del valencià i ha lamentat que “el discurs ultra està creant un monstre antivalencià al que en comptes de  plantar cara el govern de Català alimenta”.