· L’alt comissionat de les Corts Valencianes confirma l’incompliment del govern del PP de facilitar les dades demanades per la formació valencianista i li demana una rectificació.

· Segons el regidor Grezzi, amb la seua opacitat el govern de Catalá “pretén ocultar l’evidència que sota les seues ordres la Policia Local no sanciona als infractors de velocitat” malgrat l’increment d’accidents amb conseqüències greus dels últims mesos.

La pregunta del que fora regidor de Mobilitat Sostenible era clara i senzilla, i les dades a facilitar, fàcilment recopilables. En concret, la pregunta sol·licitava “el número total de propostes de sanció tramitades per excés de velocitat per part de la policia local des de l’1 de setembre 2023 al 31 de març 2024, detallant per tipus de via (a 50km/h, 30km/h o una altra velocitat), direcció de la via, per velocitat, per mes i any”, dades que consten en poder del cos de protecció ciutadana.

No obstant això, com Compromís va denunciar i el Síndic acaba de certificar, el govern de María José Catalá s’ha negat en dues ocasions a facilitar estes dades al grup municipal valencianista: la primera assegurant que s’adjuntaven en un correu en el qual no s’havia adjuntat cap documentació, i la segona, facilitant dades corresponents a dates distintes a les sol·licitades tractant de fer-les passar per les correctes.

“Una vegada pot ser un accident. Fer-ho dues vegades consecutives és manifestament intencionat”, valora el regidor Giuseppe Grezzi, que va sol·licitar estes dades davant l’alarma ciutadana per l’augment d’atropellaments per part de vehicles motoritzats en els últims mesos amb conseqüències irreparables, amb la finalitat d’avaluar la reacció municipal per a atallar-los.

“Com vam poder deduir de les dades també parcials facilitades pel regidor Carbonell a una altra de les nostres preguntes, el govern de Catalá no sembla haver fet res per a evitar els atropellaments per part de conductors vehicles motoritzats infringint les normes de circulació, ni tan sols després d’accidents mortals. Però en lloc de rectificar la seua mala gestió i començar a fer controls de velocitat, la seua única acció fins ara ha sigut tractar d’ocultar les proves davall de la catifa”, recorda Grezzi, que no confia que les recomanacions del Síndic facen rectificar als de Catalá. “Ara per ara no han donat mostres de tindre cap voluntat de canvi, ni en la seua política d’opacitat, ni en la de seguretat viària, i els drames a València es continuen sumant”, apunta Grezzi dies després que la ciutat haja patit una nova víctima mortal —en esta ocasió, un motorista— derivada d’un altre accident de trànsit. Un balanç que, conclou l’ex titular de Mobilitat Sostenible, “a hores d’ara cal posar en el compte del govern de Catalá”.